Gemeente Enschede

Onderhoudswerkzaamheden aan kanaalbrug Auke Vleerstraat

Op donderdag 27 en vrijdag 28 oktober aanstaande

Op donderdag 27 en vrijdag 28 oktober aanstaande worden werkzaamheden verricht aan de op- en afritten van de kanaalbrug op de Auke Vleerstraat (de Lonnekerbrug). De Auke Vleerstraat is dan ter hoogte van de kanaalbrug buiten de spitsuren, tussen 9.00 en 16.00 uur, afgesloten voor auto- en vrachtverkeer. Fietsers kunnen, met enige hinder, wel gebruik maken van de brug over het Twentekanaal.

Het verkeer wordt ter plekke omgeleid via het havengebied (Twekkeler Es / ir. Schiffstraat) en de Kanaalstraat.

Rijkswaterstaat en de gemeente Enschede verrichten deze week gezamenlijk onderhoudswerkzaamheden aan de op- en afritten van de Lonnekerbrug. Eind vorig jaar ontstonden verzakkingen in de op- en afritten. Die zijn dit voorjaar hersteld. Nu worden de bermen rondom de Lonnekerbrug verhard om toekomstige verzakkingen tegen te gaan. Tevens wordt een waterdichte aansluiting aangebracht tussen de brugconstructie en de op- en afritten.

De werkzaamheden worden uitgevoerd op donderdag 27 oktober en vrijdag 28 oktober - buiten de spitsuren - tussen 9:00 en 16:00 uur. De Auke Vleerstraat wordt dan ter hoogte van de Lonnekerbrug afgesloten tussen het Transportcentrum en de Kanaalstraat.