Gemeente Beverwijk


Nieuws

Actie Beverwijk Schoon!

zwerfvuil op de Breestraat

Wethouder Dorenbos verricht op 27 oktober starthandeling.

Beverwijk Schoon! is een feestelijk evenement, waarmee een campagne begint om het centrum van Beverwijk schoner te krijgen en op de kaart te zetten als schoon winkelgebied.

Het evenement gaat op donderdag aanstaande om 14.00 uur van start in de Breestraat (ter hoogte van V&D). Nadat wethouder Dorenbos het evenement heeft geopend, onthult zij samen met diverse ondernemers, Wijkgericht Werken Beverwijk, HVC en bureau Planterra de `Spelregels voor een schoner centrum'. Er wordt een zwerfafval toneelshow opgevoerd, er worden afvalbakken verspreid en men gaat samen de handen uit de mouwen steken. Vanaf 's morgens vroeg tot in de middag maken de gemeente Beverwijk en HVC (voorheen ReinUnie) het centrum schoon met extra inzet van personeel en materieel.

Spelregels voor een schoner centrum

De afgelopen weken hebben ondernemers, de gemeente Beverwijk, Wijkgericht werken Beverwijk en HVC hard gewerkt om `Beverwijk Schoon!' te organiseren en spelregels op te stellen voor een schoner centrum. Het gaat om simpele regels waar men elkaar in het centrum op kan aanspreken. De spelregels voor een schoner centrum worden op posters en stickers afgedrukt en zijn voor alle ondernemers gratis te verkrijgen op 27 oktober.

Beverwijk Schoon!

De aanleiding voor de actie Beverwijk Schoon! zijn de klachten van ondernemers in het centrum over de hoeveelheid zwerfafval. De wijkcoördinator van de gemeente heeft Beverwijk vervolgens aangemeld bij Gemeente Schoon. Dit door het rijk gesubsidieerde initiatief heeft 5 gemeenten uitgekozen om (financieel) te ondersteunen. Daar is Beverwijk er één van. Bureau Planterra heeft de gemeenten ondersteund bij het op touw zetten van de actie en het opstellen van de spelregels.

Beverwijk, 25 oktober 2011