NCRV

Man bijt hond: hondse behandeling

Ingezonden door NCRV op 25 oktober, 2011 - 17:18


donderdag 27 oktober 2011 - 18:55 uur
Zender:
Nederland 2

Hondenbezitters opgelet: uw hond dreigt de melkkoe van de gemeente te worden! In tweeduizend twaalf loopt de hondenbelasting met gemak op tot honderd euro per trouwe viervoeter. Joke en Richard Rietveld voelen zich honds behandeld door de gemeente. Samen met hun vijf honden bijten ze van zich af.

In het Zeeuwse Middelburg staat een schattig huisje bomvol porselein. Er is in het stulpje van Hennie Houterman is geen leeg plekje meer te vinden. Haar collectie ligt Hennie zeer na aan het hart. Ze is teleurgesteld geraakt in de mensen, haar porseleinen spulletjes doen haar ten minste geen pijn. Ze is er dan ook zuinig op, want twee keer per jaar neemt ze vakantie om alles schoon te maken. Dat kost haar minstens een week.

In de dagelijkse serie met Koos de Ru vieren we vandaag Koos 100ste verjaardag. Hij draagt de alzheimer-hoed, als eerbetoon aan zijn overleden vrouw An. Hij vindt het erg jammer dat ze er niet bij kan zijn.

Vandaag schuiven we aan bij een vrolijk tienjarig jongetje met adhd. Hij ziet zelf de voordelen van zijn aandoening, hij heeft namelijk altijd energie en is nooit moe. Wat andere mensen van hem denken interesseert hem niet zo: `ik ben meer iemand van mezelf'. Programma:
Man bijt hond
Website:
http://www.manbijthond.nl