Reesink N.V.

De handelsondernemingen van de Reesink-groep leveren uit voorraad een breed scala producten. Daarbij gaat het om, walserijproducten (Reesink Staal B.V. en Nederlandse Staal Unie B.V.), kabeldraagsystemen en montage (Stalutech Benelux B.V.), tractoren, machines en gereedschappen voor de `groene' -d.w.z. de agrarische en bosbouwsector (Reesink Technische Handel B.V., Stierman B.V., Jean Heybroek B.V., Packo Agri N.V. en Kamps de Wild B.V.). Safety Centre International B.V. handelt in persoonlijke beschermingsmiddelen. Voorts verleent Reesink Support B.V. diensten met betrekking tot F&A, P&O alsook automatisering.

Trading Update Koninklijke Reesink N.V.
Datum: 26 oktober 2011 Naast publicatie van de halfjaar- en jaarcijfers zal Koninklijke Reesink N.V. voortaan twee maal per jaar een trading update uitbrengen. In deze trading update wordt alleen ingegaan op de operationele gang van zaken binnen het groene- en het industriële segment. Reesink doet hierin geen kwantitatieve uitspraken en geeft ook geen verwachting af.

Het groene segment
Binnen dit segment heeft de afzet van onze producten aan de melkveehouderij positieve ontwikkelingen laten zien. De afzet aan de akkerbouw ging met name door het slechte weer tijdens de rooiperiode en de lage prijzen voor aardappelen en uien minder goed dan eerder in dit jaar. Niettemin ziet het ernaar uit dat 2011 een prima jaar wordt. Tijdens de Agribex, de internationale beurs voor landbouw, veeteelt, tuin en groene zones van 6 december tot en met 11 december a.s. in Brussel, is Packo & Heybroek BVBA een van de exposanten. Deze samenvoeging, van de bos-, tuin- en parkafdeling van Packo Agri en de groene activiteiten van Jean Heybroek BVBA, vertegenwoordigt in België o.a. de sterke merken Toro, Tym en Posch. Voor de compacttractoren van het merk Tym is zowel in Nederland als in België een dealernetwerk opgezet.

Het industriële segment
Vooral de staalactiviteiten in de bouw ondervinden nog steeds hinder van grote druk op de volumes en marges. Op korte termijn wordt hier geen verbetering verwacht. Om deze ontwikkelingen het hoofd te bieden is er reeds in de kosten gesneden. Indien deze slechte omstandigheden aanhouden, zal Reesink verdere maatregelen nemen. De afzet aan industriële afnemers van persoonlijke beschermingsmiddelen hapert.

Groei door acquisities
Vandaag is de transactie inzake Bruggeman Mechanisatie B.V. en de koop van het pand te Broekland afgerond. Door deze acquisitie wordt invulling gegeven aan de strategie van versterking van het dealernetwerk. Bruggeman Mechanisatie, waarin Kamps de Wild Participaties BV voor 75% aandeelhouder is, realiseert een omzet van ca. 8 miljoen. De heer Bruggeman zal als mede-aandeelhouder (25%) operationeel leiding geven aan deze organisatie.

Overig
Het hoger beroep tegen het vonnis van de Rechtbank inzake de door de gemeente Apeldoorn betaalde schadevergoeding van 1,9 miljoen wegens tegenwerking bij de verhuizing van Zutphen naar Apeldoorn dient 9 november aanstaande bij het Hof in Arnhem.

Financiële agenda
10 februari 2012 29 maart 2012 9 april 2012 25 april 2012 24 mei 2012 Voorlopige resultaten 2011 Definitieve resultaten 2011 Publicatie jaarverslag 2011 Trading update Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Zutphen, 26 oktober 2011

Directie Koninklijke Reesink N.V.

Pagina 2 van 2