Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.50 uur

Utrecht, 27-10-2011

Aangehouden op gestolen fiets

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag 26 oktober een jongen aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 14.50 uur op de Laan van Chartroise twee jongens op een fiets in de richting van de Marnixlaan rijden. De agenten zagen dat de fiets bijna nieuw was en vertrouwden het niet. De jongens werden aan de kant gezet en de fiets gecontroleerd.

Het bleek dat de fiets op 20 oktober gestolen was in Hilversum. De jongens van 18 en 22 jaar, beiden uit Utrecht, werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. De fiets werd in beslag genomen.

Vermoedelijke inbraak winkel

UTRECHT Woensdagavond 26 oktober is een man aangehouden voor vermoedelijk winkelinbraak.

Omstreeks 22.55 uur kreeg de politie een melding van glasgerinkel aan de Bernadottelaan. Agenten gingen ter plaatse en daar bleek dat een voordeurruit van een winkelpand was ingeslagen. De agenten gingen door het gat naar binnen en troffen daar een man en een fiets aan. De 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats vertelde een vreemd verhaal over wat hij daar deed en werd aangehouden. Hij is overgebracht naar bureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Meisje aangereden door bus

VLEUTEN Woensdagmiddag 26 oktober is een meisje gewond geraakt bij een aanrijding.

Omstreeks 15.40 uur werden agenten naar de busbaan Vleuterweide gestuurd. Daar zou een meisje aangereden zijn door een bus. Ter plaatse zagen agenten een meisje voor een bus liggen. Omdat zij erg onrustig was, werd zij vastgehouden. De ambulance kwam ter plaatse. Het 14-jarige meisje uit Woerden is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Jongetje aangereden

UTRECHT Woensdagmiddag 26 oktober is een jongetje aangereden door een nog onbekende bestuurder.

Rond 16.30 uur kreeg de politie een melding dat een kind zou zijn aangereden door een bestelbusje met aanhangwagen. Een 6-jarig jongetje uit Utrecht fietste op de Peetersdreef, toen een nog onbekende bestuurder het kind aanreed. Een getuige heeft gezien dat het jongetje geraakt werd door de aanhangwagen. Het jongetje kwam ten val, waardoor hij schaafwonden en een bult op zijn hoofd opliep. Ook was zijn broek gescheurd. De man stapte uit, keek naar het kind en gaf hem 50 euro voor een nieuwe broek. Vervolgens stapte hij weer in en reed hij weg. De politie doet onderzoek naar wie de bestuurder is.

Aan getuigen van de aanrijding of mensen die de bestuurder kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.