MBO raad

Lancering MBO Stad bij CompetentCity

26-10-2011 - MBO Stad is op 3 oktober tijdens CompetentCity gelanceerd. MBO Stad is een digitale portal die vmbo-leerlingen kunnen gebruiken bij hun oriëntatie op een vervolgopleiding in het mbo. Werkvelden
Alle onderdelen van de stad verwijzen naar werkvelden in het mbo. Leerlingen oriënteren zich op het mbo door rond te kijken in de stad, waarin per werkveld een aantal beroepen voorbeeldmatig is uitgewerkt. Voor meer informatie en het volledige opleidingenaanbod worden ze doorverwezen naar andere websites.

Mentoren, decanen, ouders/verzorgers
Ook mentoren, decanen, ouders of verzorgers vinden vele tips in de stad. Docenten en decanen zien hoe ze de site kunnen gebruiken als lesmateriaal. Ouders lezen hoe ze met hun kind een goed gesprek aangaan over beroepskeuze.

Informatiemateriaal
Voor MBO Stad is een zogenoemde Z-card beschikbaar. In deze handzame flyer leest u wat MBO Stad inhoudt. U kunt deze Z-card aanvragen bij Melina Groen (m.groen@mboraad.nl).

LOB-project
MBO Stad is ontwikkeld in kader van het project Loopbaanoriëntatie en
-begeleiding (LOB). MBO Diensten, de MBO Raad, Colo en Skills Netherlands starten met dit gezamenlijke project om studenten in het mbo nog beter te ondersteunen met loopbaanoriëntatie en -begeleiding.