Gemeente Coevorden

Actie Bladslag van start

donderdag 27 oktober 2011
Actie Bladslag van start Klik om te vergroten

Actie Bladslag van start

In de eerste week van november 2011 gaat in de gemeente Coevorden de actie Bladslag van start. De bladverzamelpunten en bladbakken verdwijnen omdat in deze bakken ook ander afval zoals tuinafval, plastic zakken en dergelijke terechtkomen. Bovendien neemt de hoeveelheid blad die afgevoerd moet worden steeds verder toe.

Tijdens de actie Bladslag verwijderen medewerkers van de gemeente per wijk in een korte periode het blad uit de goten langs de weg en van de gemeentelijke plantsoenen. Het blad in plantstroken wordt niet weggehaald, maar blijft liggen tot het voorjaar. Een groot gedeelte van dit blad zal in de tussentijd verteren, waardoor het humusgehalte in de grond toeneemt. Bovendien zijn de bladeren een goede schutplaats voor dieren en dienen ze als voeding.

Uitvoering
De actie Bladslag wordt gelijktijdig door de gemeente, aannemers en EMCO uigevoerd in de volgende periodes: 1e week november 2011, 2e week december 2011 en 1e week februari 2012. Met een groot aantal mensen en materieel worden dan de gazons en goten wijk voor wijk in een korte periode bladvrij gemaakt.

Zelf blad afvoeren
Kleine hoeveelheden blad uit eigen tuin kunt u op een gemeentelijk gazon in uw wijk neerleggen. Maar u kunt ook het blad op vier zaterdagen gratis afvoeren naar de milieustraten in Coevorden en Zweeloo. Dit kan op de volgende data:
* 1e zaterdag november
* 1e zaterdag december
* 1e zaterdag februari
* 2e zaterdag maart

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de afdeling Beheer & Realisatie, telefoon 14 0524 of per e-mail: info@coevorden.nl.