Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 27-10-2011

Controle fietsverlichting

VEENENDAAL- Op woensdag werd van 07.15 uur tot 08.00 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Stationstraat, de Kerkewijk en de Cuneraweg. In totaal werden 43 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van fietsverlichting.

Schennispleger

VEENENDAAL- Op woensdagmiddag werd een schennispleger aangetroffen.

Omstreeks 17.20 uur kreeg de politie de melding dat twee meisjes waren geconfronteerd met een schennispleger. De melder, 15 jaar uit Veenendaal, zat samen met een vriendin op een bankje aan de Langelaar. De meiden hoorden vervolgens gekreun vanuit een steegje komen. De meiden gingen poolshoogte nemen en zagen een man in de steeg staan die zich aan het bevredigen was. De man, blank, 30/35 jaar, ongeveer 1.80 gekleed in t-shirt met meerdere kleuren en witte gympen, bleef staan en de meiden renden weg.

Getuigen die meer weten over deze schennispleger kunnen bellen met 0900-8844, district Heuvelrug.

Overval op woning

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op woensdagochtend 7 september werd een overval gepleegd op een woning aan de Lekdijk Oost. De politie kon na onderzoek twee verdachten aanhouden.

De bewoonster werd omstreeks 10.45 uur door twee gewapende mannen overvallen in haar woning. De mannen gingen er met verschillende goederen vandoor. De vrouw raakte niet gewond maar was wel enorm geschrokken. Speurhonden werden ingezet en doorzochten de omgeving. De mannen werden niet meer aangetroffen.

De recherche startte een onderzoek en kon mede door goede tips van het publiek op 12 september een 18-jarige man uit Langbroek aanhouden. Op 24 oktober kon een tweede verdachte worden aangehouden. Dit betrof een 26-jarige man uit Rosmalen.