Politie Gelderland-Zuid

Inbrekers op heterdaad aangehouden

Nijmegen, 27-10-2011 o De politie heeft woensdagavond om 20.00 uur in de wijk Gildekamp in Nijmegen twee inbrekers op heterdaad aangehouden. Het gaat om twee mannen van respectievelijk 23 en 24 jaar uit Utrecht.

Na de melding van de inbraak gingen agenten snel ter plaatse. Toen zij gingen zoeken, liepen de verdachten praktisch in hun armen. Hierop zijn beiden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn in verzekering gesteld en worden verhoord.

Volgens getuigen zouden er nog twee verdachten moeten zijn. Zij zijn niet meer aangetroffen. Op aangeven van een getuige is de vluchtroute van deze verdachten nagelopen. In een sloot werd een tas gevonden met inbrekerswerktuig. Deze zijn in beslag genomen.

Ook is een auto, die door de verdachten gebruikt zou zijn, in beslag genomen.

De politie is nog op zoek naar de andere twee verdachten.

De signalementen luidden:

Verdachte 1 (liep richting Voorstenkamp)

· lichtgetinte man

· + 1.90 meter lang

· +25 jaar oud

· lang donker haar

· grijze jas

· droeg plastic tasje bij zich

Verdacht 2 (liep richting Sint Agnetenweg)

· donkergetinte man

· 1.80/1.85 meter lang

· +25 jaar oud

· zwart trainingsjack met iets wits op mouw

· droeg plastic tasje bij zich

Getuigenoproep

Heeft u woensdagavond iets van de inbraak gezien of heeft u andere informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn? Neem dan contact op met het Overvallenteam Politie Gelderland-Zuid via het telefoonnummer 0900-8844. U kunt uw informatie ook anoniem geven via de lijn van Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. (14)

Laatst gewijzigd 27-10-2011 10:56 | © Regio Gelderland-Zuid |