Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.15 uur

Utrecht, 27-10-2011

Inbrekers overlopen

SOEST De politie onderzoekt een incident dat op woensdagavond plaatsvond op de Weegbreestraat.

Rond 19.30 uur krijgt de politie de melding dat de bewoonster van een flatwoning twee inbrekers had overlopen. Volgens de lezing van het 60-jarige slachtoffer had zij het vuilnis buitengezet en was zij bij terugkomst in haar huis geconfronteerd met twee gemaskerde inbrekers die haar huis doorzochten. De verdachten hadden het slachtoffer geboeid en waren daarna vertrokken. Zij had zichzelf kunnen bevrijden en belde hierna met de politie.

Het is nog niet bekend of er iets uit de woning wordt vermist.

De politie heeft de galerij bij de woning afgezet en intensief onderzoek gedaan. Hierbij werd ook de Forensische Opsporing ingezet en in de omgeving een buurtonderzoek verricht.

De politie verzoekt eventuele getuigen die rond het tijdstip van het incident op de Weegbreestraat zijn geweest contact op te nemen met de politie van het district Eemland noord via het telefoonnummer 0900-8844.

Auto-inbrekers actief

BAARN De politie heeft een aantal internetaangiften ontvangen van inbraken in autos in de gemeente Baarn.

Tussen maandagavond 24 oktober, rond 21.00 uur en woensdagmorgen 26 oktober, 05.30 uur vonden er vijf auto-inbraken plaats op de Malvastraat, de Kerkstraat, de August Janssenweg, de Beukenlaan en de Callenburglaan.

In alle gevallen hadden de inbrekers het gemunt op auto-onderdelen zoals een accu of het ingebouwde navigatie- annex radiosystemen. Het lijkt er overigens op dat vooral de maan- en dinsdagen erg populair zijn bij het inbrekersgilde en de politie sluit niet uit dat de verdachten afkomstig zijn uit Oost-Europa. Het is de politie bekend dat dergelijke onderdelen vaak over de grens gebracht worden en daar onderhands worden verkocht.

De politie waarschuwt de inwoners van Baarn voor deze inbraken en verzoekt met klem om bij verdachte situaties in de nachtelijke uren direct te bellen met het alarmnummer 112.

Op de website www.stopdecriminaliteit.nl kunt u zelf zien waar de auto- (en ook woninginbraken) de afgelopen periode hebben plaatsgevonden in het postcodegebied van Baarn.