Nederlandse Tafeltennisbond


Nederlandse mannen naar halve finale EK paratafeltennis 27-10-2011

Tonnie Heijen, Gerben Last en Ronald Vijverberg hebben woensdagavond de halve finale weten te bereiken van het landentoernooi op de EK paratafeltennis. In het Kroatische Split werd Frankrijk met 3-0 verslagen. Ondanks de overtuigende cijfers, had Nederland het niet gemakkelijk tegen de Fransen. Bondscoach Johan Lieftink: "De winst op Frankrijk was een zwaar bevochten zege."

In de eerste wedstrijd had Tonnie Heijnen vijf games nodig om Frederik Bellais te verslaan. In de tweede partij kwam Gerben met 2-1 achter tegen Cedrik Cebestany. De winnaar van het zilver in het enkelspeltoernooi won drie games op rij en sleepte het tweede punt voor Nederland in de wacht.

Tonnie Heijnen in actie tegen Frankrijk op de EK in Split (Foto: © Hans van Haaren / NTTB)

Ook Tonnie Heijnen had problemen met het fantastische backhandspel van Cedrik Cebestany. Heijnen kwam in de vijfde en beslissende game op 6-2 achterstand. "Het leek er niet meer op dat Heijnen de wedstrijd zou winnen, maar met een beetje geluk en drie prachtige aanvallende acties werd alsnog de winst veilig gesteld", aldus de trotse bondscoach Johan Lieftink.

Nederland speelt in de halve finale tegen Hongarije.

Bekijk de uitslagen op de speciale EK-pagina.

NTTB/RL