Politie Gelderland-Midden

Controle levert twee gestolen fietsen op

Publicatiedatum: 27-10-2011 11:30:54

WAGENINGEN - Een gerichte controle op fietsen in samenwerking met het Centrum Fietsdiefstal heeft de politie in Wageningen woensdag 26 oktober twee gestolen fietsen opgeleverd. Een verdachte werd daarbij aangehouden op verdenking van heling.

De controle werd tussen acht uur 's ochtends en twee uur 's middags gehouden op de Stadsbrink. In totaal 180 fietsen werden bekeken door uit het uitlezen van de chip en het controleren van de framenummers. Dit had tot doel te controleren of de fietsen van diefstal afkomstig waren en of de fietsen goed geregistreerd stonden.

Te goeder trouw
Twee fietsen bleken als gestolen te zijn opgegeven. Bij een van de twee werd een eigenaar aangetroffen, een 21-jarige vrouw. Zij werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor maar kon uiteindelijk niets verweten worden: de fiets bleek te goeder trouw te zijn gekocht.

Kortingsbonnen
Een aantal fietsbezitters is doorverwezen naar rijwielhandelaren om hun fiets alsnog goed te laten registreren. Het promotie team van het Centrum heeft ook kortingsbonnen voor een goed slot uitgedeeld aan mensen die een slecht / onveilig slot op de fiets hadden.

Preventietips
Daarnaast heeft het promotieteam uitgebreid voorlichting gegeven over het beveiligen van fietsen, goed gekeurde sloten en manieren om fietsendiefstal tegen te gaan. Tevens heeft het promotieteam flyers met preventietips uitgedeeld aan de bezoekers van de markt. Een groot deel van de fietsbezitters werd zich op deze manier bewust van het feit dat ze zelf een belangrijke spil zijn tegen de fietsendiefstal criminaliteit. Het was de twee controle sinds juli van dit jaar. Eerder werd gecontroleerd in Oosterbeek.
(2011081057-pk)

Het Centrum Fietsdiefstal is begin 2008 opgericht door de samenwerkende partijen zoals politie, Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit en gemeenten en wordt gefinancierd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en heeft onder meer tot doel het activeren en ondersteunen van (lokale) partijen met betrekking tot de aanpak van fietsdiefstal.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---