Politie Groningen

Donderdag 27 oktober 2011

Provincie Groningen, 27-10-2011

Politie zoekt getuigen diefstal RVS platen

STADSKANAAL De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal van grote RVS platen. De platen zijn in de nacht van maandag op dinsdag aan de Ohmweg in Stadskanaal van een bedrijfsterrein weggenomen. Onbekenden zijn op het terrein gekomen door het slot van het hekwerk te forceren. Van het terrein zijn meerdere roestvrijstalen platen weggenomen. Het gaat om platen van 4 bij 2 meter met een gewicht van ongeveer 200 kilo per plaat. De politie onderzoekt de diefstal en is op zoek naar mensen die informatie hebben over diefstal. Heeft u iets bijzonders gezien in de bewuste nacht of in de dagen daarvoor? Heeft u gezien of gehoord dat dergelijke platen ergens te koop werden aangeboden? Neemt u dan contact op met de politie.

Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Mail: via de website

Fietser en motorrijdster botsen

HOOEGZAND Woensdagmorgen raakte een 13-jarige scholier uit Kropswolde licht gewond bij een aanrijding. Een 34-jarige motorrijdster uit Kolham reed over de Woldweg toen de jongen plotseling de rijbaan overstak. De motorrijdster kon de fietser niet meer ontwijken en botste tegen hem aan. Beiden kwamen hierdoor ten val. Medewerkers van de ambulance hebben de slachtoffers ter plekke onderzocht. Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De politie maakte een registratie van het ongeval.

Zes hennepkwekerijen ontmanteld

GRONINGEN In de stad Groningen bezocht de politie woensdag zes adressen waarvan het vermoeden bestond dat daar een hennepkwekerij was gevestigd. Op vier locaties werd hennep aangetroffen. In twee gevallen was wel een kwekerij aanwezig maar geen planten.

In een woning aan de Kajuit troffen agenten 168 oogstrijpe planten aan. De 43-jarige bewoner werd aan het politiebureau als verdachte gehoord. Op een adres aan de Pioenstraat werden 109 planten in beslag genomen. Een 32-jarige man en een 22-jarige vrouw uit Groningen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Op de Zuiderweg in Groningen troffen agenten een in werking zijnde hennepkwekerij aan met 264 planten. Op een adres aan de van Wassenaerstraat troffen agenten drie hennepplanten aan. Behalve de planten werden op alle locaties de apparatuur in beslag genomen en vernietigd. De politie doet onderzoek en maakt proces-verbaal op. Aan de Menkemaheerd werd enkel apparatuur aangetroffen. De apparatuur is in beslag genomen. Aan de Zandsteenlaan werd een kwekerij aangetroffen waar net was geoogst. Er hadden zon 500 planten gestaan.

Hennepkwekerijen leveren gevaar op voor de omgeving. Als illegaal stroom wordt afgetapt, is de kans op brand aanzienlijk. Ook water-, geluids- en stankoverlast zijn vormen van overlast die omwonenden van een hennepkwekerij kunnen ondervinden. Tips over een mogelijke hennepkwekerij kunnen altijd bij de politie gemeld worden via 0900-8844. Tips kunnen ook anoniem doorgegeven worden via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000

Fietster gewond bij aanrijding

LEEK Op woensdagavond raakte een 20-jarige fietser uit Leek gewond bij een aanrijding. Hij reed op zijn fiets over het fietspad van de Lindensteinlaan in Leek toen hij over het hoofd werd gezien door een 57-jarige automobilist uit Nietap. De bestuurder reed vanaf de Panhuyslaan de fietser aan waardoor deze ten val kwam. Het slachtoffer werd met letsel aan zijn been en nek naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een analyse van het onderzoek.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

GRONINGEN Een 42-jarige man uit Groningen is woensdagavond in de buurt van zijn woning aangehouden voor huiselijk geweld. Zijn ex-vrouw belde de politie nadat zij en haar nieuwe partner door de verdachte waren geslagen. Agenten hielden de man even later aan en brachten hem naar het politiebureau. Zij hadden het vermoeden dat de verdachte alcohol gedronken had en vroegen hem mee te werken aan een blaastest. Dit weigerde hij. De man werd ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op. Het traject huiselijk geweld is gestart.

Rijden zonder geldig rijbewijs

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond op de Bedumerweg een 40-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. Agenten wisten dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard. Toen zij hem zagen rijden gaven zij hem een stopteken. De man werd naar het politiebureau gebracht. Deze mocht hij na het verhoor weer verlaten. Zijn rijbewijs werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Bromfietsster gewond bij aanrijding

HOOGEZAND Een 34-jarige bromfietsster uit Kolham is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw reed over het fietspad langs de Hoofdstraat in Hoogezand. Een 57-jarige automobilist uit Hoogezand kwam vanuit een uitrit. Het zicht was belemmerd door geparkeerde autos, waardoor de automobilist deels het fietspad opreed. Hierdoor botste de bromfietsster tegen de auto op en kwam ten val. De vrouw is met letsel aan haar hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Aanhouding na vernieling en wapenbezit

GRONINGEN Een 33-jarige man uit Groningen is woensdagochtend aangehouden. De man had bij de woning van zijn ex aan de Wibenaheerd een aantal ruiten vernield. Bovendien was er informatie dat de man in het bezit zou zijn van vuurwapens. De man is aangehouden en in zijn woning werden twee vuurwapens aangetroffen. De wapens zijn in beslag genomen.

Fietsster gewond bij aanrijding

GRONINGEN Een 28-jarige fietsster uit Groningen is woensdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw fietste over de Nieuwe Ebbingestraat in haar woonplaats. Vanuit het Brouwerstraatje kwam een 42-jarige automobilist uit Kantens. Een aanrijding was het gevolg. De fietsster is met verwondingen in het gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.

Vrouw aangehouden na huiselijk geweld

OUDE PEKELA De politie heeft woensdagnacht een 47-jarige vrouw uit Oude Pekela aangehouden. De vrouw verkeerde onder invloed en had haar man tegen zijn hoofd geslagen. Ook had ze met een vaas door de kamer gegooid. De gealarmeerde agenten probeerden het gesprek met de vrouw aan te gaan. De vrouw gaf één van de agenten een klap in het gezicht. Daarop is de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze is ingesloten voor verhoor.

Snorfietser zonder licht en rijbewijs

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen een 24-jarige snorfietser aangehouden. De man reed zonder achterlicht en bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Bovendien had hij nog boetes openstaan. De man is ingesloten, omdat hij zijn boetes niet kon betalen.

Snelle automobilist rijbewijs kwijt

DELFZIJL Een 52-jarige automobilist uit Duitsland moest woensdagochtend zijn rijbewijs inleveren. De man werd op de N362 bij Delfzijl geklokt met een snelheid van 140 km/uur. De maximum toegestane snelheid is daar 80 km/uur. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Man slaat tegen autos

WINSCHOTEN De politie heeft woensdagavond een 36-jarige man uit Rottum aangehouden. De man liep over de rijbaan van de Beersterweg in Winschoten. Hij hield het verkeer tegen en sloeg tegen autos. De man weigerde een identiteitsbewijs te laten zien. Daarop is de man aangehouden. Hij gedroeg zich agressief. De man is na verhoor overgedragen aan de hulpverlening.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag op verschillende plaatsen het verkeer.


- Groningen, Friesestraatweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1523, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Niebert, Molenweg:aantal geregistreerde voertuigen: 330, aantal overtredingen: 36, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Leek, Diepswal:aantal geregistreerde voertuigen: 806, aantal overtredingen: 64, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

In Delfzijl zijn 9 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die zonder verlichting reden.