Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Acht aanhoudingen en vijf opgeloste straatroven

Hilversum, 27-10-2011 o Vervolgonderzoek van de recherche van de politie Gooi en Vechtstreek, naar aanleiding van de aanhouding van een 16-jarige Hilversummer op 16 oktober jongstleden, heeft geleid tot nog zeven aanhoudingen en de oplossing van vier andere straatroven.

De 16-jarige Hilversummer werd 16 oktober aangehouden op verdenking van diefstal van geld. Samen met een aantal andere jongeren beroofde hij een 16-jarige Hilversummer op de Groest/Nieuwe Doelenstraat van geld. Een vriend die kwam helpen, werd door de groep geslagen. Uit nader onderzoek bleek de verdachte samen met nog zeven verdachten, betrokken te zijn bij vier andere straatroven. Het onderzoek kwam op gang doordat de aangehouden 16-jarige Hilversummer in het bezit bleek te zijn van een mobiele telefoon die diezelfde nacht was gestolen van een 14-jarige jongen uit Hollandsche Rading. Deze jongen werd op de Hilvertsweg van zijn fiets getrokken, geslagen en beroofd. Op de Irisstraat werden die avond twee Hilversummers van 16 jaar oud op dezelfde manier beroofd van hun portemonnee en sigaretten. Ook werd op de Groest een 16-jarige Blaricummer bestolen van zijn mobiele telefoon. De Blaricummer werd vastgepakt en tegen een muur gedrukt.

De zeven verdachten werden de afgelopen twee weken aangehouden. De laatste aanhoudingen vonden woensdag 26 oktober plaats. De verdachten (totaal) zijn allen inwoners van Hilversum; 19 jaar (2x), 16 jaar (5x) en 14 jaar. Eén van de 19-jarige verdachten zit nog vast en de andere verdachten zijn onder schorsende voorwaarden heengezonden. Hun straf wordt op een later moment bepaald.