Nederlands Uitgeversverbond

Uitgevers steunen Franse gezant in btw-missie


* 27 oktober 2011

*

Het Nederlands Uitgeversverbond participeerde woensdag 26 oktober in een overleg met de Franse ex-minister Jacques Toubon over de noodzaak van een laag btw-tarief voor digitale media. Toubon spreekt in opdracht van president Sarkozy met vertegenwoordigers uit de mediasector in verschillende EU-lidstaten.

De Europese Commissie denkt momenteel na over een herziening van de Europese btw-regels. De Nederlandse vertegenwoordiging uit de mediasector steunt het Franse initiatief om het tarief voor digitale media bij te stellen naar het lage niveau voor printuitgaven.

Toubon benadrukte het belang van een laag btw-tarief voor de mondiale concurrentiepositie van de Europese mediasector. Het Nederlands Uitgeversverbond pleit al langer voor het aanhouden van het lage btw-tarief op alle uitgeefproducten, ook digitale. Een btw-tarief van 19 procent op digitale content bemoeilijkt de noodzakelijke transitie naar het digitale domein.

Eerder deze maand zei ook Eurocommissaris Neelie Kroes dat zij "niet kan uitleggen waarom digitale content een ander btw-tarief heeft dan print".