Gemeente Kollumerland


* Gemeentegids 2011-2012

Kollumerland deelnemer convenant `Energiebesparing bij supermarkten'

energiebesparing

De gemeente Kollumerland c.a. doet mee aan het convenant 'Energiebesparing bij supermarkten'. Het convenant stelt supermarkten in staat om gefaseerd energiebesparende maatregelen in te voeren. De overeenkomst past binnen de doelstelling van de Energievisie van de gemeente om in 2020 klimaatneutraal te zijn.

De afgelopen twee jaren werd tijdens de milieucontroles van supermarkten in Kollumerland c.a. en Achtkarspelen aandacht besteed aan energiebesparing. Daarbij werd gekeken naar permanent afdekken van koel- en vriesmeubelen, energiezuinigheid van de koelinstallatie, gebruik van energiezuinige verlichting, gedrag en isolatie van het pand.

Ruim één jaar geleden is het convenant Energiebesparing bij supermarkten opgesteld. Vele supermarkten en gemeenten zijn toegetreden tot dit convenant met als doel, een uniforme en landelijke aanpak om daarmee een forse energiebesparing te realiseren. Inmiddels zijn de supermarktconcerns AH, Jumbo, Plus, Vomar, Boni, C1000, Boon, Coop en Nettorama
toegetreden tot het convenant.

De Friese gemeenten Achtkarspelen, Ferwerderadiel, Gaasterlân-Sleat, Heerenveen, Kollumerland c.a., Leeuwarden, Lemsterland, Littenseradiel en Weststellingwerf hebben het convenant ondertekend. Hiermee willen ze een gezamenlijk signaal afgeven richting de supermarkten dat ze energiebesparing belangrijk vinden.

Bezoekgegevens gemeentehuis

Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum
telefoon: 14 0511
fax: 0511-458846
e-mail gemeente@kollumerland.nl