Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 27 oktober

Noord-Holland Noord, 27-10-2011 o 14.00 uur

Ramkraak bij outdoorwinkel

Heerhugowaard, donderdag 27 oktober

Donderdagochtend vond rond 04.35 uur een ramkraak plaats bij een outdoorwinkel aan de Nobelstraat. De politie kreeg melding van een inbraakalarm. Ter plaatse bleek toegangsdeur er uit gereden te zijn met een auto die nog voor de deur stond. De daders, twee mannen, gingen er in een donkerkleurige Volvo V70 vandoor, nadat zij meerdere malen de winkel waren binnen geweest om kleding weg te halen.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Nobelstraat donderdagochtend iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Heerhugowaard via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Aanhouding voor overval woning

Heerhugowaard, donderdag 27 oktober

Een 27-jarige man uit Heerhugowaard werd dinsdagochtend 25 oktober jl. aangehouden in zijn woning. De man wordt ervan verdacht op 17 maart jl. bewoners van een woning aan de Veenhuizerweg te hebben overvallen.

Deze ochtend kwamen rond 02.50 uur vier mannen de slaapkamer van de bewoners binnen. De mannen gaven aan dat ze geld wilden. De 61-jarige bewoner en zijn vrouw moesten onder bedreiging naar beneden lopen. Hier ontstond een worsteling tussen de bewoner en de overvallers. De daders ontvluchtten uiteindelijk de woning. Zij namen een klein geldbedrag mee. De bewoner ging achter de mannen aan en wist één van hen met een baksteen op het hoofd te raken. Ook het voorruit van de auto waarin de mannen vluchtten werd geraakt door de baksteen.

Het overvallenteam onderzocht de zaak en kon de man afgelopen dinsdag aanhouden. Hij wordt aanstaande vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de overige verdachten.

Twee aanhoudingen voor straatroof

Hoorn, donderdag 27 oktober

Een 14-jarige en een 16-jarige jongen, beiden afkomstig uit Hoorn, zijn dinsdagavond en woensdagochtend aangehouden voor een straatroof. Een 12-jarig meisje stond op de Bramleylaan met wat anderen op een speelplaats. Zij stond te spelen met haar Blackberry toen er twee jongens aankwamen. Deze pakten de telefoon van haar af en renden weg.

Na onderzoek kwam de politie de twee verdachten op het spoor. De 16-jarige jongen meldde zich dinsdagavond op het politiebureau in Hoorn. Hij werd aangehouden. De 14-jarige jongen werd woensdagochtend in zijn woning aangehouden. Ze zijn na verhoor weer heengezonden. Tegen hen wordt dossier opgemaakt wat naar Justitie gaat. Zij zullen zich op een later moment moeten verantwoorden bij de rechter.

Heling

Alkmaar, woensdag 26 oktober

Een 23-jarige man uit Oudkarspel werd woensdagmiddag rond 14.00 uur aangehouden op de Herenstraat. Agenten zagen de man rijden mobiel bellend zonder helm op een bromfiets rijden. Hij werd staande gehouden. Het slot van het voertuig bleek verbroken te zijn. Bij natrekken van het kenteken bleek het voertuig als gestolen geregistreerd te staan. De man werd aangehouden voor heling.

Weet wat je koopt. Stop heling.
Heling is het kopen van gestolen goederen. Heling is strafbaar en wie gestolen spullen koopt, stuurt inbrekers op pad. Daar kun je zelf ook slachtoffer van worden. Koop daarom geen spullen waarvan je vermoedt dat ze van diefstal afkomstig zijn. Om heling tegen te gaan is het belangrijk dat je de serienummers van je waardevolle spullen registreert en altijd aangifte doet wanneer ze worden gestolen. Zo voorkom je dat jouw gestolen bezittingen worden verkocht. Op www.stopheling.nl kun je zelf het serienummer van een aangeboden product checken om te zien of het product bij de politie als gestolen geregistreerd staat. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dat is dat vaak ook zo!

Vrouw rijdt paaltje eruit

Schagen, woensdag 26 oktober

Een 46-jarige automobiliste uit Schagen raakte woensdagmiddag rond 15.15 uur haar rijbewijs kwijt. De politie kreeg een melding dat er een bestuurster van een personenauto een paaltje eruit had gereden op de Nieuwstraat. Aan de hand van het kenteken van de auto gingen agenten naar de te naam gestelde van het voertuig. De vrouw was thuis en bekende inderdaad het paaltje eruit te hebben gereden. Zij moest blazen en bleek teveel gedronken te hebben. De vrouw blies 750 ug/l. Dit is ruim drieënhalf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de automobiliste werd ingevorderd. Ook krijgt zij een proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van het ongeval.

Aanhouding voor brandstichting

Alkmaar, donderdag 27 oktober

Een 42-jarige man uit Heerhugowaard werd donderdagochtend aangehouden voor brandstichting. De politie kreeg rond 02.10 uur een melding dat er een ruit was ingegooid bij een winkel aan de Van Ostadelaan. Ter plaatse bleek er een groot raam aan de voorzijde van de winkel te zijn ingegooid met stoeptegels. Vanuit de winkel kwam geluid. De verdachte kwam vanachter een stelling tevoorschijn. Terwijl hij werd aangehouden roken de agenten een brandlucht. De verdachte gaf toe brand te hebben willen stichten in de winkel. De meterkast stond open en er lag een gesmolten stekkerdoos met een verkoolde folder erop. De man werd overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding voor diefstal kentekenplaten

Wieringerwerf, woensdag 26 oktober

Een 28-jarige man uit Hoorn werd woensdagavond rond 20.15 uur aangehouden op de Schelphorst. Agenten zagen de man met zijn auto stilstaan bij een bouwhek op de Zuidrak. Toen de agenten naar de auto toe reden passeerde deze met hoge snelheid . De agenten keerden hun voertuig en reden achter de auto aan. Nadat er een stopteken was gegeven stopte het voertuig. Er zaten twee mannen in de auto. De 28-jarige passagier verklaarde dat zij net in een café waren geweest en dat zij verkeerd waren gereden. De 28-jarige bestuurder gaf toestemming om in de kofferbak te kijken. Hier werden twee kentekenplaten in aangetroffen. Het kenteken hierop werd nagetrokken. Er bleek aangifte te zijn gedaan van diefstal van de platen afgelopen maandag in Hoorn. De bestuurder werd aangehouden. Zijn passagier werd aangehouden omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had.

Bedreiging

Heerhugowaard, woensdag 26 oktober

Een 38-jarige man uit Heerhugowaard werd woensdagavond rond 19.50 uur aangehouden bij de woning van zijn ex-vrouw. De man had de vrouw met de dood bedreigd en een ruit van de voordeur vernield. De man kon worden aangehouden. Bij zijn insluiting werden enkele zakjes weed aangetroffen.

Fietsster geschept

Hoorn, donderdag 27 oktober

Een 57-jarige fietsster uit Hoorn werd donderdagochtend rond 07.45 uur overgebracht naar het ziekenhuis na een ongeval op het Stationsplein. Een 47-jarige automobilist uit Hoorn kwam vanuit de richting van de Noorderveemarkt. Hij sloeg af om iemand bij het station af te zetten. Hij schepte de fietsster die uit tegenovergestelde richting kwam en zonder verlichting fietste. De fietsster werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Alkmaar, donderdag 27 oktober

Een 14-jarige fietsster uit Alkmaar werd donderdagochtend rond 07.55 uur geschept door een 27-jarige automobiliste uit Alkmaar. Het meisje wilde de Noorderkade oversteken maar voerde geen licht. Zij werd hierdoor niet gezien door de 27-jarige automobiliste. De fietsster werd meegenomen met de ambulance met een mogelijke kaakbreuk.