Gemeente Eindhoven

De zoektocht naar duurzame gebouwen is gestart!

Zondagmiddag 23 oktober heeft wethouder Mary Fiers, samen met juryvoorzitter Elphi Nelissen, de aftrap verzorgd van `de OnTroerendGoed Award'. Een award bestemd voor gebouwen die letterlijk GOED zijn en daardoor voor ontroering kunnen zorgen. Vanwege hun uitzonderlijke prestaties op het gebied van energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Kortom gebouwen die meer doen voor de omgeving en gebruiker dan er alleen maar 'te staan'. Het zijn gebouwen waarin de duurzaamheid voelbaar is. De gemeente Eindhoven gaat op zoek naar dit soort gebouwen.

Trots

Mary Fiers en Elphi Nelissen presenteerden vol trots de nieuwste prijs van Eindhoven. "Ik wil laten zien wat er allemaal kan op het gebied van duurzaamheid en de duurzame gebouwen die we hebben in Eindhoven een podium geven om zich te kunnen laten zien", aldus Mary Fiers. De jury gaat vooral op zoek naar kwaliteit: de flexibiliteit van een gebouw, hoe past het in de omgeving, hoe zit het bouwtechnisch in elkaar, is het een prettig gebouw voor de gebruikers en wat is de toekomstwaarde van het gebouw. Elphi Nelissen ziet deze prijs als een kans om vooral duurzaam bouwen te stimuleren: "Er is al zoveel mogelijk en toch gebeurt het nog veel te weinig. Hopelijk is deze prijs een stimulans en zet het aan tot verandering".

Meld uw gebouw nu aan

Vanaf nu kunnen opdrachtgevers, ontwikkelaars en eindgebruikers van duurzaam ontwikkelde en herontwikkelde gebouwen hun gebouw aanmelden op www.eindhoven.nl/ontroerendgoedaward. De wedstijd is tot en met 27 november opengesteld. Dan worden de aanmeldingen beoordeeld door een onafhankelijke jury: Elphi Nelissen (voorzitter), Ruurd Gietema, Hella Maessen, Udo Waltman, Jack Timmermans en Jos Brouwers.

Op 14 december vindt de feestelijke uitreiking plaats.

Eindhoven duurzame stad van de toekomst

Eindhoven werkt hard aan het creëren van een duurzame stad. Een stad waarin het prettig werken, wonen én ondernemen is. Een stad die nu al denkt aan later en daarbij dus bewust omgaat met haar keuzes op het gebied van mens, milieu en economie. Werken aan een duurzame stad doe je samen, want alleen als we allemaal ons steentje bijdragen kunnen we er voor zorgen dat Eindhoven nog vele generaties lang een prachtige plek is en blijft om te wonen, te werken en te leven.