Gemeente Waalwijk

Sleutels voor een woningmarkt die op slot zit

Op 6 oktober jongstleden is door de gemeente Waalwijk in samenwerking met de gemeenten Loon op Zand en Heusden de succesvolle bijeenkomst "Sleutels voor een woningmarkt die op slot zit" gehouden. Het verslag en de presentaties zijn te downloaden via:
http://www.genp.nl/actueel/sleutelbijeenkomst.html

Op de bijeenkomst is besloten om een of meer sleutelprojecten verder uit te werken met huurwoningen voor de (lage) middeninkomens. De gemeenten hebben alle betrokken partijen, zoals de corporaties, bouwers, beleggers en makelaars opgeroepen om mee te denken en werken aan deze projecten.

Met het bouwen voor de middeninkomens komt beweging in de woningmarkt, is de stelling.

Aan het eind van de middag hebben partijen zich ook echt aangemeld. De gemeenten hebben zichzelf tot doel gesteld om met hen verder te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor projecten voor middeninkomens, zoals een coöperatieve woningvereniging met huurders/leden en projecten in samenwerking met beleggers. Ook de verschillende financieringsmogelijkheden is een onderwerp, waarbij beleggers mogelijk vermogen inbrengen en gemeenten nadenken over financiële steun. Verder heeft het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn) toegezegd mee te werken aan het uitdenken en opzetten van nieuwe financieringsconstructies. Deze projecten moeten leiden tot geschikte woningen voor de groep die klem zit in de huidige woningmarkt: de (lage) middeninkomens.

Ruim twintig organisaties en mensen hebben zich aangemeld. Met hen samen gaan we aan de slag om een of meer sleutelprojecten van de grond te krijgen. Heeft u zich aangemeld, dan wordt u binnenkort persoonlijk benaderd.

Wilt u graag op de hoogte gehouden worden van de sleutelprojecten, laat dit dan weten via velden@genp.nl aan Angela van Velden, Senior adviseur en partner van Gerrichhauzen en Partners. Of kijk op http://www.genp.nl