Amsterdam meets Peroni

Persbericht van Koninklijke Grolsch NV

'AMSTERDAM MEETS PERONI'

PERONI NASTRO AZZURRO OPENT ALLEREERSTE NON-SHOP BOUTIQUE MET ITALIAANSE STIJL

In Italië is het goed voor de dag komen een tweede natuur. 'Fare Bella Figura' noemen ze dat. Het is een 'way of life' die verankerd zit in de Italiaanse cultuur en benadrukt stijl, flair, passie en oog voor detail in alles wat Italianen doen. Dat gaat verder dan kleding en accessoires. Dat geldt ook voor wat je eet en drinkt. Op 27 oktober kan Nederland kennismaken met deze manier van leven. Dan opent Peroni Nastro Azzurro, het nr 1 premium biermerk uit Italië, 'Emporio Peroni'; de enige shop waar niet kan worden gewinkeld, enkel 'window shopping' is toegestaan.

'Emporio Peroni'
De Non-Shop Emporio Peroni is gevestigd in de uitbundige omgeving van de exclusieve PC Hooftstraat en dat is niet zonder reden. Tijdens de opening wordt het typisch Italiaanse flesje van Peroni onthuld door Hanna Verboom en Roberto Payer, beiden gedreven door een sterke voorliefde voor Italië. Juist te midden van mede stijliconen Valentino, Corneliani, Gucci, Tod's en de tijdloze Vespa's en Fiatjes 500, voelt dit elegante flesje zich als een vis in het water. Kijken mag, aankomen is enkel weggelegd voor de -stijlvolle- "bottleguard", die alles nauwlettend in de gaten houdt.

Na New York, Kaapstad, Dubai en Londen
In navolging van verschillende internationale introducties staat 'Emporio Peroni' centraal voor de lancering van dit Italiaanse biermerk in Nederland, te beginnen in Amsterdam:

'Met Emporio Peroni willen wij grenzen doorbreken en de perceptie van de traditionele biermarkt als het ware uitdagen. Met een geschiedenis die teruggaat naar een familiebedrijf opgericht in 1846, staat Peroni voor Italiaans vakmanschap, toewijding, passie en oog voor detail. Kortom 'Made in Italy'. Stijl is de essentie van Italië, net zoals Italiaanse stijl de essentie is van Peroni. Juist de zorgvuldig gekozen locatie van 'Emporio Peroni' omringd door andere stijlvolle Italiaanse merken, benadrukt dat Peroni niet simpelweg een gewoon biermerk is, maar Italiaanse stijl in een flesje.", aldus Michal Rabiej Brand Development Manager Peroni (NL).

Over Peroni Nastro Azzurro
Het speciale Peroni Nastro Azzurro is in 1963 ontstaan in Rome, precies in de jaren van de ontluikende Italiaanse stijl en 'La Dolce Vita'. Peroni Nastro Azzurro wordt sindsdien -volgens origineel recept- gebrouwen in Italië. Daarbij wordt gebruik gemaakt van ingrediënten van de hoogste kwaliteit: de edelste voorjaarsgerst en een unieke mix van Italiaanse mout, maïs en hop. Met 5,1% alcohol is Peroni een intens verfrissend en lichtsprankelend bier, dat altijd gedronken wordt uit de Italiaanse fles samen met het elegante Peroni glas. Kortom, met een onmiskenbaar vleugje Italiaanse stijl.

Verkrijgbaarheid
Peroni Nastro Azzurro wordt geïmporteerd vanuit Italië en zeer selectief gedistribueerd in Nederland. Dit Italiaanse bier is uitsluitend te verkrijgen in 33 cl fles bij stijlvolle Italiaanse restaurants, in trendy bars en clubs, en bij vooraanstaande traiteurs en delicatessenwinkels.

*

Links:
http://www.peroniitaly.com



Razende Robot Reporter