Fit opstaan met wake-up app ondanks wintertijd

Persbericht van Bayer Consumer Care

Uur langer slapen kost energie
Wakker worden met opkomende zon

Mijdrecht 27 oktober 2011 - Dit weekend mag iedereen een uur langer slapen. De Nationale EnergieBarometer toont echter aan dat een uur extra slaap juist energie kan kosten. Licht heeft daarentegen een positief effect op het energieniveau. De Wake-up app van Supradyn maakt hiervan gebruik.

De EnergieBarometer is een jaarlijks onderzoek uitgevoerd door GfK onder 1.188 Nederlanders in opdracht van Supradyn multivitamine. Bij 8 uur slaap ligt het ervaren energieniveau op een 7,1, terwijl het bij 9 uur of langer maar een 6,6 is. Dat extra uur slaap kan dus ten koste gaan van het ervaren energieniveau

Effect van verzetten van de klok is groot
Wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen en de Ludwig-Maximilians-Universität München hebben in 2007 al aangetoond dat de zomertijd een langdurig en behoorlijk groot effect heeft op onze biologische klok. Genoemde klachten zijn hoofdpijn, slaapstoornissen en stress. Dit weekend gaan we terug naar de werkelijke tijd, waardoor de biologische klok hiermee weer in de pas loopt.

Licht heeft een positief effect op het energieniveau Het is wetenschappelijk bewezen dat licht een positief effect heeft op het ervaren energieniveau. Voor iedereen met een iPhone, iPad of Android is dit effect nu gratis binnen handbereik. De Morning Energy Alarm Clock van Surpradyn is een wekker-app waarbij je wakker wordt met de opkomende zon. De donkere dagen hebben het aantal downloads doen stijgen tot over de 15.000.

De opkomende zon van Wake-up app van Supradyn maakt energiek wakker Je kiest een tijdstip uit waarop je wakker wilt worden. De app begint een half uur voor dat tijdstip al met de zonsopgang. De warme ochtendgloed komt in een half uur op, tot de zon op volle kracht naar je toe straalt. Op het tijdstip dat je wakker wilt worden en de zon voluit schijnt, begint de gekozen muziek te spelen. Je hebt de keuze om door fluitende vogeltjes te worden gewekt, óf een liedje te kiezen uit de afspeellijst op de telefoon. Zo wordt je prettig en energiek wakker.

Supradyn multivitaminen activeren je natuurlijke energie Voldoende slapen en prettig gewekt worden geven energie, dat voel je aan je lichaam. Ook voldoende beweging en gezonde voeding zijn van groot belang voor een energiek leven. Je lichaam heeft dagelijks de juiste voedingsstoffen nodig om energie te activeren en te kunnen blijven functioneren, na te denken en te bewegen. Supradyn multivitamine is speciaal ontwikkeld om, als aanvulling op de voeding, natuurlijke energie in het lichaam te activeren.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl [afd462c4-009e-11e1-a381-59d595e934ce.jpg&filename=morningenergyalarmcl ock-promofoto-horizontaal.jpg]
* [afd462c4-009e-11e1-a381-59d595e934ce.jpg&filename=morningenergyala rmclock-promofoto-horizontaal.jpg]
*

Links:
http://www.supradyn.nl/app
Bijlage:
* bhc cc supradyn november 2011 v2pdf




Razende Robot Reporter