Gemeente Súdwest Fryslân


Nieuws

Huidige locatie school Scharnegoutum in beeld voor MFA
Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad een krediet van 20.000 euro beschikbaar te stellen om drie ontwerpen te laten maken voor een MultiFunctionele Accommodatie (MFA) in Scharnegoutum. In deze MFA aan de Legedyk krijgen zowel de school als het dorpshuis onderdak.

Eerder hebben de verschillende partijen, op verzoek van de gemeente, gesproken over de mogelijkheid om Elim en de school te huisvesten op de huidige schoollocatie en in de naastliggende pastorie. Tijdens het meest recente overleg op 14 oktober met het schoolbestuur, het bestuur van Elim en dorpsbelang Scharnegoutum over verdere verkenning van de plannen, hebben partijen gezamenlijk vastgesteld een nieuwe weg in te slaan. Het is financieel niet haalbaar is om de pastorie nog langer in de plannen te betrekken.

De nieuwe plannen worden, als de gemeenteraad akkoord gaat, verder uitgewerkt door een architect. Aan de hand van de programma's van eisen die al eerder zijn opgesteld voor zowel de school als het dorpshuis maakt hij drie ontwerpen.

Het voorstel voor een MFA in Scharnegoutum en de vraag om krediet worden behandeld in de commissie Boarger en Mienskip van 2 november.