Gemeente Den Haag

Tentoonstelling Mijn Surinaams Den Haag

Mijn Surinaams Den Haag toont topstukken

De tentoonstelling 'Mijn Surinaams Den Haag' staat van vrijdag 25 oktober tot en met vrijdag 11 november 2011 in het Atrium van het stadhuis.

De tentoonstelling 'Mijn Surinaams Den Haag' staat van vrijdag 25 oktober t/m vrijdag 11 november 2011 in het Atrium van het stadhuis. De tentoonstelling toont aan dat Den Haag een grote groep inwoners heeft met een Surinaamse achtergrond.

Salad Bowl

De tentoonstelling weerspiegelt de `salad bowl' die Suriname is en toont de migratie van verschillende bevolkingsgroepen, elk met hun eigen cultuur, vanuit Suriname naar Den Haag. Schilderijen van Surinaamse kunstenaars, als Johnny Khodabaks, Bietje Kramer, André Sontosoemarto en Manoodj Gangadin, maar ook een Hindostaans trouwpaviljoen en persoonlijke topstukken van Surinaamse Hagenaars die hun persoonlijke geschiedenis symboliseren, zoals van wethouder Rabin Baldewsingh.

Topstukken

De topstukken van Surinaamse Hagenaars zijn het resultaat van workshops die het Haags Historisch Museum organiseert. De bezoeker maakt kennis met de verschillende Surinaamse bevolkingsgroepen. Mensen vertellen hun persoonlijke geschiedenis, hun herinneringen aan de reis naar Den Haag en hun eerste tijd hier, aan de hand van een door hen meegebracht voorwerp.

Activiteiten

Tijdens de tentoonstelling vinden verschillende publieksactiviteiten plaats. Het Sárnamihuis organiseert twee lezingen over Surinaamse straatkunst en voor Haagse scholen is een digitale lesbrief beschikbaar die aansluit bij de tentoonstelling.

Partners

De tentoonstelling is een samenwerking van het Haags Historisch Museum en het Sárnamihuis en mede mogelijk gemaakt dankzij de Gemeente Den Haag, het Koninklijk Instituut voor de Tropen, Centrum Beeldende Kunst Amsterdam Zuidoost, Centrum Beeldende Kunst Rotterdam, Tammo Schuringa, Weddingfoto (Ramoe en Asjna Sewradj), Weddingmaster Rotterdam, Delhi Store, Fonds 1818 en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Amar Soekhlal Rijbewijs en gewichtje