CDA


Nieuws
CDA statenleden bezoeken Fort Pannerden en Park Lingezegen donderdag 27 oktober 2011

Evy van Hemmen en Albert Schol hebben samen met andere leden van de commissie ROW op 26 oktober kennisgenomen van de laatste ontwikkelingen bij de Nieuwe Hollandse Waterlinie en Park Lingezegen. De leden van de commissie kregen een goed beeld van deze projecten, gericht op nieuwe gebiedsontwikkelingen in GelderlandÂ

Het bezoek starte bij het pas gerestaureerde Fort Pannerden, waar ondermeer werd genoten van het prachtige uitzicht over het punt waar de Rijn zich splitst in Waal en Pannerdensch Kanaal. Albert Schol: âKijk je de andere kant op, dan kan je jezelf voorstellen waar de nieuwe brug in de A15 komt te lopen. Met een goede inpassing moet dat mogelijk zijnâ . Â

Evy: âWe zijn bijgepraat over 10 jaar samenwerking rond het pact van Loevestein, waar Gelderland werkt aan het herstel van de onderdelen van deze historische defensielinie, samen met andere partnersâ.

Vervolgens heeft de projectleider WaalWeelde, de laatste stand van zaken gegeven over het project âWaalWeeldeâ, waar de provincie werkt aan vergroting van de rivierveiligheid, maar ook aan verbetering van de economie en natuurbeheer.

Via de Gendtse Waard zijn we door park Lingezegen weer naar Arnhem gereden. Tijdens de rit hebben we de laatste stand van zaken rond de inrichting van het park gehoord.

Nu de bestemmingsplannen bijna zijn goedgekeurd, kan de uitvoering in 2012 starten en kunnen de meeste inrichtingsmaatregelen in 2013 zijn uitgevoerd.

We hebben aandacht gevraagd voor de betrokkenheid van de staten bij die verdere uitvoering, zoals het inrichten van plassen op landbouwgrond en een goede communicatie met de grondeigenaren in het gebied.

Conclusie: een nuttig bezoek met daarbij veel aandacht voor de natuur in onze mooie provincie.Â

Albert Schol,

CDA Statenlid Gelderland.

a.schol@ps.gelderland.nl