Gemeente Helden

Wens Egchelse bevolking vervult

Giel peetershof krijgt extra verkeersontsluiting

Het nieuwe woongebied Giel Peetershof aan de rand van het dorp Egchel krijgt een extra verkeersontsluiting via de Jacobusstraat. Dit is een uitdrukkelijke wens voor de inrichting van dit gebied vanuit huidige dorpsbewoners en mogelijke toekomstige bewoners. Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Peel en Maas heeft afgelopen week ingestemd met de aankoop van een strook grond. Hierdoor kan deze ontsluitingsweg, naast de reeds voorziene ontsluitingsweg vanuit de Gielenhofweg, in principe worden gerealiseerd.

Tijdens de dorpsgesprekken bepalen omwonenden, dorpsbewoners, mogelijke toekomstige bewoners en andere geĂŻnteresseerden samen de mogelijke inrichting van de openbare ruimte in het nieuwe woongebied Giel Peetershof in Egchel. Dit gebied is circa zes hectare groot en biedt plek aan ongeveer honderd tot honderdvijftig woningen. Het ligt aan de rand van het dorp Egchel tussen de Roggelseweg, Gielenhofweg, Linskensweg en Jacobusstraat. Door het aankopen van het betreffende stuk grond is het mogelijk om het plangebied vanuit twee kanten te ontsluiten: naar zowel de Gielenhofweg als de Jacobusstraat.

Hierdoor zijn de verkeersstromen te verdelen over twee wegen, zoals de Egchelse bevolking graag wil. Het betreft een strook grond van twintig meter breed aan de oostelijke perceelsgrens (zie rood vlak in afbeelding - bijlage). De perceelsgrootte bedraagt zo'n 0,2 hectare. Deze ontsluiting krijgt ook een plek in het nog nieuw op te stellen bestemmingsplan van Giel Peetershof.

Tijdens het derde dorpsgesprek 29 november 2011 in 't Erf wordt weer samen met belangstellenden over de verdere inrichting van de openbare ruimte gesproken. Van concept naar plan.

Giel Peetershof, goed voor mekaar
Een hele mooie nieuwe buurt aan de rand van het dorp Egchel in de gemeente Peel en Maas. Te midden van het landelijk groen. Gelegen tussen drie nationale parken De Groote Peel, De Meinweg en Maasduinen en de rivier de Maas. Net buiten Egchel bevinden zich de Heldense Bossen en Gruise Epper, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Met het levendige en gezellige koopcentrum van Panningen op steenworpafstand met onder andere een uitgebreid winkelaanbod, theater en bioscoop.

Nabij steden als Roermond, Venlo en Weert en een snelle verbinding met de omliggende regio via de A67 en A73. Hierdoor is wonen in Giel Peetershof ideaal te combineren met werken in bijvoorbeeld Noord-Brabant, Gelderland en elders in Limburg. Dat in de Egchelse gemeenschap die, al eeuwenlang, samen sterk staat. Waar mensen elkaar groeten op straat en mekaar weten te vinden. In alle rust en gezelligheid. Het zijn de mensen die de eigenheid bepalen en zorgen voor een sterk kloppend hart van de Egchelse gemeenschap en het rijke verenigingsleven.

Wie ervoor kiest om een huis in dit nieuwe woongebied te gaan bouwen, kan letterlijk zijn eigen droom verwezenlijken. De gemeente Peel en Maas heeft namelijk, mede naar wens van de Egchelse gemeenschap, besloten dat in deze nieuwe woonwijk circa honderd tot honderdvijftig woningen welstandsvrij gebouwd mogen worden. Goed voor mekaar.