Gemeente Dronten


Gezamenlijke visie voormalige campus Dronten

Dronten

27-10-2011

Gemeente Dronten en de Aeres Groep gaan gezamenlijk een visie ontwikkelen voor de ruimtelijke inrichting van het gebied De Drieslag en de Wisentweg. De Aeres Groep is eigenaar van de CAH campus die volgend jaar naar haar nieuwe locatie verhuist.

De Aeres Groep heeft plannen voor herinrichting van haar locaties aan de Wisentweg en de Drieslag. In een bestuurlijk overleg tussen gemeente Dronten en de Aeres Groep is afgesproken deze ontwikkeling gezamenlijk daadkrachtig vorm te geven. Besloten is om een meerjarenvisie te formuleren die resulteert in een ontwikkelprogramma. Dit ontwikkelprogramma wordt ruimtelijk verankerd in een actualisatie van het bestemmingsplan voor dit gebied. Deze aanpassing van het bestemmingsplan vindt uiterlijk 1 juli 2013 plaats.

Het college van B. en W. van de gemeente Dronten vaardigt wethouder Engelvaart af in de stuurgroep. Namens de Aeresgroep neemt bestuursvoorzitter Verweij deel. De projectgroep is samengesteld vanuit de gemeentelijke afdelingen REO en RIB en het management van de Aeres Groep.

Wethouder Engelvaart en bestuursvoorzitter Verweij hebben de opdracht voor de projectgroep als volgt geformuleerd:

De realisatie van een meerjarenvisie in woord en beeld voor het gebied De Drieslag en de Wisentweg in Dronten, resulterend in een ontwikkelprogramma en een vastgesteld bestemmingsplan.