Gemeente Dronten


ROC uitgenodigd ontwikkelaars aan te reiken

reiken

27-10-2011

De gemeente Dronten wil een verzamelgebouw ontwikkelen aan het te realiseren stationsplein in Het Hanzekwartier. Omdat ROC Flevoland zich graag op de eerste etages van dit gebouw vestigt heeft de gemeente hen uitgenodigd ontwikkelaars aan te dragen.

Het gebouw zal in totaal ca. 7000 m² vloeroppervlak beslaan, met een deel van zes bouwlagen (incl. begane grond). De totale vloeroppervlakte voor ROC Flevoland in dit gebouw zal twee tot drieduizend m2. beslaan verdeeld over de eerste en tweede verdieping. De ROC zit nu in een tijdelijke huisvesting aan De Noord.

De intentie is om op de begane grond ca. 1.500 m² commerciële ruimte in te richten waar (in beperkte mate) detailhandel en horeca mogelijk wordt gemaakt. De gemeente benadrukt dat de bestemming moet passen in de stationsomgeving maar niet concurrerend kan zijn met het centrum van Dronten.

Op de derde tot en vijfde verdieping is ruimte voor kantoren en appartementen. Een en ander afhankelijk van kansen die de ontwikkelaar ziet aan de Hanzelijn.

Terwijl ROC Flevoland naar ontwikkelaars uitkijkt start de gemeente de bestemmingsplan voorbereidingen. Het stationsplein wordt in december 2012 in gebruik genomen. De bouw van de ROC nieuwbouw start in 2013.