Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kellermensch eind oktober naar 013

Op donderdag 27 oktober komt het Deense gezelschap Kellermensch naar 013. Deze melancholische rockband combineert stevige rock met piano, orgel en violen tot een geheel wat een diepe donkere sound teweegbrengt. Aan de ene kant zijn invloeden van Tom Waits en Nick Cave te horen, maar aan de andere kant schroomt de band ook niet om er wat stevige progressieve invloeden toe te voegen, zoals ook te horen in bijvoorbeeld Neurosis en Tool. De voorverkoop is reeds gestart.

De Deense formatie werd ruim zes jaar geleden opgericht en dankte zijn naam aan de Duitse vertaling van Fyodor Dostoevsky's boek Notes from Underground. Drie jaar na oprichting brengt de band zijn titelloze debuutalbum uit en is meteen een vreemde eend in de bijt: muzikaal laat de band zich moeilijk in een hokje plaatsen en ook qua instrumentarium doet de band het net iets anders dan andere bands. Zo voegen zij piano, double bass, viool en orgel toe aan hun stevige rockgeluid. Het levert het gezelschap een geheel eigen geluid op die een breed publiek aanspreekt.

Dat bleef ook in Nederland niet onopgemerkt: begin dit jaar werden de Denen uitgenodigd voor het showcase festival Eurosonic Noorderslag in Groningen, waar zij een sensationeel optreden gaven. Nu komt de band terug voor een volledige headline show in 013.

Kellermensch
Donderdag 27 oktober 2011 | aanvang 20:15 | zaal open 19:30 Tickets ¤ 15,00 (excl. serrvice- en transactiekosten) | Kleine Zaal | Voorverkoop is reeds gestart via www.013.nl en de bekende voorverkoopadressen

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht