HITT

PERSBERICHT

Apeldoorn, 27 oktober 2011

HITT trading update

Resultaatontwikkeling HITT in lijn met eerste halfjaar 2011

HITT heeft de winstgevendheid van het eerste halfjaar kunnen vasthouden. De grote bedrijvigheid van de afgelopen maanden kon zonder uitbreiding van personeel worden uitgevoerd. De orderportefeuille nam de afgelopen maanden weliswaar af maar de kwaliteit van de orderportefeuille verbeterde.

De bedrijvigheid bij de scheepvaartactiviteiten in het Traffic segment bleef groot en werd gedomineerd door een aantal zeer grote projecten in Nederland, India en China. Een deel daarvan is inmiddels afgerond.

Na een eerdere lichte daling van de omzetgroei, bleef de omzet bij de havenmanagement systemen in de afgelopen maanden op peil. Er is voldoende activiteit met de nieuwe opdrachten in Barcelona en uitbreidingsopdrachten in Australië, waar HITT op het gebied van havenmanagement systemen marktleider is.

De omzet- en resultaatontwikkeling in het Hydrografie segment verliep voorspoedig. Na de acquisitie van IVS eind april, zijn de eerste stappen gezet met de integratie met de hydrografie divisie van HITT in Zeist. De nieuwe combinatie liet een groei van omzet en resultaat zien. Ook werd de ontwikkeling van de nieuwe mobiele loodsunits (portable pilot units) in het derde kwartaal voltooid. Er is veel belangstelling voor dit product en in de laatste maanden konden al orders worden genoteerd.

Een belangrijke mijlpaal bij de luchtvaartactiviteiten was dat het project van drie luchthavens in India succesvol werd afgerond. Verder zijn de nodige projecten in China en Vietnam in uitvoering en ook op de Europese markt zijn meerdere (kleinere) opdrachten verworven. Dit heeft geresulteerd in een goede winstgevendheid.

De kaspositie bleef stabiel. Veel van de grotere projecten zijn in de afrondingsfase en de betaling daarvan wordt in de komende maanden verwacht.

De directie verwacht dat het operationele resultaat in het tweede halfjaar op een soortgelijk niveau zal liggen als in het eerste halfjaar.

Over HITT

HITT is een vooraanstaande speler op de wereldwijde markt voor verkeersbegeleidende en navigatiesystemen. Het bedrijf ontwikkelt technologie die gericht is op verbetering van veiligheid en verkeersdoorstroming, waarmee tevens aanzienlijke kostenbesparingenin infrastructuur en logistiek behaald worden. De kernactiviteiten van HITT bestaan uit het ontwikkelen, verkopen en onderhoud van begeleidingssystemen en diensten voor lucht- en scheepvaart alsmede hydrografische en navigatiesystemen.

In 2010 boekte HITT een omzet van EUR 36 miljoen en een nettowinst van EUR 2,2 miljoen. Eind 2010 werkten bij HITT 162 personeelsleden. HITT is genoteerd aan Euronext Amsterdam NV.


HITT