Uitgeverij Unieboek het Spectrum


Jacques Vriens schrijft Het Groot Kinderdictee der Nederlandse taal 2011

()

Jacques Vriens is gevraagd om dit jaar Het Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal te schrijven. Het dictee wordt ieder jaar geschreven door een bekende kinderboekenschrijver. Paul van Loon, FrancineOomen, Edward van de Vendel, Ted van Lieshout en Mirjam Oldenhove gingen hem voor.

Dit jaar viert Jacques zijn 35-jarigjubileum als kinderboekenschrijver. Voordat hij fulltime-auteur werd, werkte hij jarenlang als onderwijzer. Zijn boeken vallen in de smaak bij kinderen én volwassenen: uit een recent onderzoek van Stichting Lezen komt Jacques Vriens naar voren als de favoriete auteur van leerkrachten. Deze maand ging de nieuwe familiemusical in première over De bendevan De Korenwolf, Het geheim van de zoenende gasten. Infebruari 2012 is de release van Jacques' eerste bioscoopverfilming: Achtste-groepershuilen niet.

Juryvoorzitter Jurre Bosman, presentator van het Schooltv-weekjournaal, zal dit jaar het presentatiestokje overnemen van de veelgeprezen Philip Freriks. Bart Meijer van Het Klokhuis volgt op zijn beurt Jurre Bosman op als juryvoorzitter. Angela Esajas, ambassadrice van de Stichting Lezen, en Rozemarijn Moggré, presentatrice van Het Jeugdjournaal, maken de jury compleet.

Zaterdag 10 december wordt het Groot Kinderdictee (achtsteeditie) uitgezonden, om 19.00 uur bij de NTR op Z@pp (Ned 3).