Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, Nieuwe Tonge 27 oktober 2011

RfB benoemt nieuwe directeur

De Stichting Raad voor financiële Betrouwbaarheid (RfB*) benoemt Arend Jan Zwart tot nieuwe directeur van de stichting. Met ingang van 1 januari 2012 zal Arend Jan de werkzaamheden overnemen van de scheidende directeur Gerben van Asperen.

Na ruim 10 jaar als directeur van de stichting RfB gewerkt te hebben, gaat Gerben van Asperen nieuwe uitdagingen aan bij de Rotterdamse Ondernemers Academie (ROA). Het bestuur van de stichting RfB is Gerben veel dank verschuldigd voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de stichting de afgelopen jaren. Met name het behalen van de accreditatie van de RvA was voor hem een mijlpaal.

Arend Jan Zwart RA (54) is al geruime tijd betrokken bij de RfB. Als adviseur heeft Arend Jan een belangrijke rol gespeeld bij de realisatie van de accreditatie. Daarna is Arend Jan als voorzitter van de toetsingscommissie van de RfB verantwoordelijk geworden voor het jaarlijkse toetsingsproces. Deze werkzaamheden zal hij overdragen aan een nieuwe, nog te benoemen voorzitter van die commissie.

Het bestuur van de stichting RfB heeft er alle vertrouwen in dat met de benoeming van Arend Jan de continuïteit van de dienstverlening is gewaarborgd. De belangrijkste uitdaging waar de nieuwe directeur voor komt te staan is om de beoogde groei van het aantal deelnemers te bewerkstelligen.

v De Stichting Raad voor financiële Betrouwbaarheid (RfB) is een, door de Raad voor Accreditatie (RvA) geaccrediteerde, keurmerk verlenende stichting voor met name christelijke organisaties in Nederland die fondsen werven onder een breed publiek. Op basis van het RfB keurmerk mogen deelnemers de volgende pay-off hanteren: Getoetst op betrouwbaar beheer en besteding.

Einde persbericht


Noot voor redacties



Ingezonden persbericht