Politie Flevoland

Twitterspreekuur politiechef Noordoostpolder

Emmeloord, 27-10-2011 o Altijd al iets willen vragen aan de politie? Charles Lamens, politiechef van de Noordoostpolder, begon afgelopen zomer met twitteren via @politienop. Vanaf 1 november start hij een Twitterspreekuur.

Ondanks de korte tijd dat Charles Lamens twittert, heeft hij toch al een schare van ruim 300 volgers weten op te bouwen in de Noordoostpolder. Zijn volgers zijn niet alleen burgers, maar ook ketenpartners met wie de politiechef samenwerkt aan veiligheid in de Noordoostpolder. Tweets gaan over lokaal politienieuws. Bijvoorbeeld aanhoudingen, getuigenoproepen en aandacht voor lokale veiligheidsonderwerpen. Direct contact opnemen via twitter is in principe ook mogelijk, waarom dan ook een Twitterspreekuur?

Samen veiligheid vergroten via Twitter

Charles Lamens: Ik weet dat burgers het prettig vinden om betrokken te kunnen zijn bij de eigen lokale veiligheid. Veiligheid is ook een gedeelde verantwoordelijkheid van ons allemaal, vind ik. Naast Burgernet waar we half oktober mee zijn gestart in de Noordoostpolder (als eerste gemeente in Flevoland) kunnen sociale media, de naam zegt het al, heel goed ingezet worden om samen de veiligheid te vergroten. Daarin is Twitter een heel gemakkelijk medium om burgers te laten weten wat er actueel speelt in de Noordoostpolder. Via Twitter vraag ik ook soms hulp in van burgers bij het oplossen van zaken. Steeds meer mensen hebben een smartphone, daarom kunnen we ook steeds meer mensen bereiken via Twitter.

Het twitterspeekuur is geen idee van mijzelf. Ik zag het op andere plekken ook ontstaan. In het twitterspreekuur kan ik direct reageren op algemene vragen of suggesties. Het is een extra mogelijkheid voor anderen om met de lokale politie in contact te komen. Ik hoop dat ik inwoners van de Noordoostpolder er een plezier mee doe, zodat we onze samenwerking kunnen verbeteren en de lokale veiligheid kunnen vergroten.

Start 1 november

Het twitterspreekuur start op dinsdag 1 november. In eerste instantie is het twitterspreekuur iedere eerste dinsdag van de maand van 16.00 tot 17.00 uur. Na 1 november is er dit jaar dus nog een spreekuur op 6 december en begin volgend jaar op 3 januari. Mogelijk dat de twitterspreekuren ook een thematische invulling krijgen of een hogere frequentie. Denk aan themas als #woninginbraken of #vuurwerk. Charles Lamens is te volgen via @politienop. Het account van voorlichting van politie Flevoland is: @politieFlevo.