Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Agis lanceert Vrouwenspreekuur en verzekering Vrouw Plus

Amersfoort, 27 oktober 2011 - Agis lanceert het Vrouwenspreekuur en de extra verzekering Vrouw Plus, omdat extra aandacht voor vrouwen in de zorg noodzakelijk is. Met de verzekering, die zorg speciaal voor vrouwen vergoedt en het Vrouwenspreekuur, wil Agis aan de specifieke behoeften en wensen van vrouwen tegemoet komen.

De uitkomsten van een online enquête onder 11.000 vrouwen is voor Agis de aanleiding geweest om de zorg voor vrouwen te verbeteren. Vrouwen staan vaak onder druk. Stress en het vinden van de juiste balans tussen werk en privé spelen meer dan ooit een rol in hun leven. Vrouwen willen hier adequaat op reageren door zich zowel fysiek als mentaal optimaal te verzorgen. Dit betekent dat de zorg voor vrouwen zich hier meer specifiek op moet inrichten. Wankie Chan, manager bij Agis: 'Soms willen vrouwen liever een vrouwelijke arts bij specifieke problemen, hebben ze behoefte aan meer nacontrole bij een zwangerschap of preventieve controle gericht op (borst)kanker.' Vrouwen hebben in veel gevallen andere zorg dan mannen nodig. 'Het aansprekende voorbeeld is hart- en vaatziekten; de belangrijkste doodsoorzaak onder vrouwen. De symptomen van deze ziekte manifesteren zich bij vrouwen anders dan bij mannen', aldus Chan.

Vrouwenverzekering en -spreekuur
Chan: 'Als eerste zorgverzekeraar heeft Agis het initiatief genomen om de zorg voor vrouwen te verbeteren. De extra verzekering Vrouw Plus vergoedt zorg speciaal voor vrouwen. Zoals vergoeding van bijvoorbeeld kinderopvang bij ziekenhuisopname en het faciliteren van een gezonde levensstijl voor vrouwen. Tijdens het Agis Vrouwenspreekuur kunnen vrouwen bij vrouwelijke zorgcoaches terecht voor een luisterend oor en voor specifieke vragen over onder andere bekkenbodemklachten, borstkanker, zwangerschap en de overgang.'

Over Agis
Agis is de actieve en betrokken zorgverbeteraar en helpt Nederlanders bij de keuze en toegang tot de beste zorg en een gezond leven. Agis verbindt persoonlijke behoeften in de zorg aan het groepsbelang en verbetert daarmee de zorg voor iedereen. Met 1,3 miljoen verzekerden behoort Agis tot één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Agis behoort met o.a. Zilveren Kruis Achmea, Avéro Achmea, Interpolis en FBTO tot de zorgverzekeraars van Achmea, gebundeld in de divisie Zorg & Gezondheid.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht