Ingezonden persbericht


Dachser Netherlands zet in op chemisch transport

Zevenaar, 27 oktober 2011 - Logistiek dienstverlener Dachser Netherlands gaat zich verder toeleggen op chemisch transport. De nieuwe locatie die de transporteur in Zevenaar bouwt, zal voldoen aan alle veiligheidsnormen die nodig zijn om meer chemisch vervoer in Nederland mogelijk te maken.

In Nederland bestaat circa 10% van de lading die Dachser vervoert uit chemische producten. Het concern ziet kansen voor verdere groei. In 2010 was de totale omzet in de chemiebranche 47 miljard euro, een groei van 19% ten opzichte van het jaar ervoor. Zo'n 80% van de export is naar landen binnen Europa.

Europees netwerk
"Aangezien chemisch transport een van de kernsectoren is waar Dachser zich internationaal op richt, is het Europese Dachser netwerk hier goed op toegerust. De kennis en ervaring die we internationaal hebben opgebouwd, gaan we nu ook sterker inzetten voor de Nederlandse markt," zegt Aat van der Meer, directeur van Dachser Netherlands. "De strategische keuze om ook in Nederland chemisch vervoer tot onze speerpunten te rekenen, is in dat opzicht vrij logisch."

In Europa heeft Dachser veel ervaring met het transport van chemische producten. Zo is de nieuwe Eurohub die het bedrijf onlangs in Slowakije opende, gekeurd met een Safety and Quality Assessment System (SQAS) certificaat, iets wat Dachser uiteindelijk ook voor de nieuwe locatie in Zevenaar beoogd. Het uitgebreide ultramoderne IT-systeem zorgt ervoor dat gevaarlijke stoffen bij Dachser in goede handen zijn en veilig op hun bestemming aankomen. Het transport wordt nauwkeurig georganiseerd, gecontroleerd, aangestuurd en vastgelegd met behulp van geautomatiseerde processen.

Veiligheidsvoorschriften
"Het transport van chemische producten vraagt veel van logistiek dienstverleners," zegt Van der Meer. "De vaak gevaarlijke of temperatuurgevoelige stoffen stellen speciale eisen aan het vervoer. Daarom besteden wij extra aandacht aan veiligheidsvoorschriften en scholing van ons personeel."

Naast centraal opererende veiligheidsadviseurs voor gevaarlijke stoffen, heeft Dachser 122 regionale veiligheidsexperts in dienst. Verder werken er, verspreid over de vestigingen, 530 geschoolde medewerkers die gespecialiseerd zijn in het werken met gevaarlijke stoffen. Ieder jaar nemen ruim 6.100 Dachser medewerkers deel aan scholingsbijeenkomsten op het gebied van de omgang met gevaarlijke stoffen. Tevens zijn alle chauffeurs in het bezit van een ADR-certificaat.

Beeldmateriaal

Bovenstaande afbeeldingen zijn in hogere resolutie beschikbaar door erop te klikken.

Over Dachser
Dachser Netherlands BV is onderdeel van het in 1930 opgerichte familiebedrijf Dachser GmbH & Co KG. Als toonaangevend logistiek dienstverlener in Europa staat Dachser garant voor 'Intelligent Logistics': innovatieve oplossingen, efficiëntie en slim gebruik van technologie. Het wereldwijde Dachser-netwerk omvat 310 eigen vestigingen aangevuld met 137 Air & Sea Logistics-locaties. Door het wereldwijde netwerk beschikt Dachser over de noodzakelijke infrastructuur om betrouwbare en veeleisende logistieke diensten te kunnen aanbieden. In totaal zijn er 19.250 medewerkers werkzaam. In 2010 werd een bruto-omzet gerealiseerd van 3,8 miljard euro. Wereldwijd werden 46,2 miljoen verzendingen met een totaal gewicht van 35,5 miljoen ton verwerkt. Dachser Netherlands BV maakt voor de distributie in Nederland gebruik van vijf eigen vestigingen. In Nederland telt Dachser ongeveer 325 medewerkers. Dachser is finalist bij de Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2012. Meer informatie http://www.dachser.nl/