Textiel staat centraal op Handwerkbeurs Ahoy


ROTTERDAM, 20111018 -- Een online quilt-community, een tombola met fietsen als prijs, een tentoonstelling met grote quilts, een breicafe en demonstraties van nieuwe artikelen. Dit zijn, tezamen met vele verkoopstands, de ingrediënten van de komende Handwerkbeurs in Ahoy Rotterdam. Deze wordt gehouden van donderdag 27 tot en met zaterdag 29 oktober 2011.



Tijdens deze 4e Rotterdamse editie zijn ca. 100 winkels aanwezig zodat de bezoeker uitgebreid kan shoppen. Liefhebbers van borduren, breien, haken, kralen en sieraden maken, spinnen en weven, kantklossen, quilten, vilt, zelf-maak-mode, borduurmachines e.d. kunnen dan ook hun hart ophalen. Naast de vele verkoopstands is er ook een quilttentoonstelling te zien. Elly Prins Machinequilting maakt grote quilts op de machine, waarvan een fraaie selectie te zien zal zijn in de expositieruimte.



Op het gebied van kruissteekborduren is de firma DMC aanwezig. U kent de naam vast van het katoenen borduurgaren dat DMC al zo’n 250 jaar produceert. In de stand van DMC worden vele geborduurde modellen tentoongesteld, zodat u een indruk van de resultaten kunt krijgen. De borduurpakketten zijn uiteraard ook direct te koop.
Daarnaast zijn wederom de gebreide kralentasjes van Connie Grevers te zien. Mooi ouderwets handwerk, in een nieuw jasje gestoken.

Helemaal nieuw op de beurs is community SEWN.EU, een nieuwe en innovatieve online “ontmoetingsplaats” voor iedereen met een passie voor stoffen. Het heeft een Advies Centrum voor alle vragen over naaien, online forums en chats en geeft informatie over de winkel bij u in de buurt, over naai- en quiltclubs, workshops en cursussen. SEWN zal designers en winkels in Europa “in the picture” brengen, maar ook de laatste nieuwtjes uit Japan, Australië, Nieuw Zeeland en natuurlijk uit de USA en Canada. Op de website vindt u artikelen, interviews en instructies van experts uit de branche, evenementen en gratis patronen. Via de Tombola kunt u op de beurs een fiets winnen dus mis de stand niet.

In het breicafé van The Dutch Knitters kan iedereen aanschuiven om een pennetje mee te breien. Met alle vragen over moeilijke steken, leren breien, patronen en veel meer kan men hier terecht. In het breicafé worden, op vrijdag, ook de leuke Kika beren verkocht voor het goede doel! Verder is er een boekpresentatie van het 1e breiboek ‘Estlands breien’ van Carla Meijsen en Hilly van der Sluis. De boeken zijn uiteraard ook te koop en er kan een handtekening van de schrijvers op gezet worden.

Er zijn diverse workshops te volgen zoals bijvoorbeeld over de Japanse borduurkunst Yubinuki. Op het gebied van breien valt ook nog heel wat te leren met workshops ‘Noors breien’, ‘Kralentasjes breien' en ‘Kerstballen breien’ naar het populaire boek van Arne & Carlos.
Kijk op www.handwerkbeurs.nl voor meer info, o.a. exposantenlijst, programma en online ticketverkoop.

4e editie Handwerkbeurs Rotterdam
Adres: Ahoyweg 10, 3084 BA Rotterdam
Data: donderdag 27 tot en met zaterdag 29 oktober 2011
Openingstijden: 10.00-17.00 uur
Entree: € 8,00
Kinderen: tot 12 jaar gratis onder begeleiding