Huishoudelijke hulp voor particulieren! Lancering van Huiscleaning.nl


BREDA, 20111027 -- Sinds vandaag is de website www.huiscleaning.nl online. Op deze site kunnen particulieren in heel Nederland aanvragen plaatsen voor huishoudelijke hulp. De website richt zich op particulieren die geen tijd hebben voor het huishouden of die vanwege medische redenen de werkzaamheden niet meer kunnen uitvoeren.

Huiscleaning springt in op de steeds groeiende vraag naar huishoudelijke hulpen. Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat tweeverdieners (ruim 2 miljoen huishoudens) vaak gebruik maken van een huishoudelijke hulp, dit aantal ligt nog hoger bij tweeverdieners met kinderen (ruim 45 %). Daarnaast komen mensen met een beperking vanaf 1 januari 2012 minder snel in aanmerking voor een persoonsgebonden budget (pgb), waardoor mensen met een beperking op zoek gaan naar huishoudelijke hulp op de vrije markt.

Het doel van Huiscleaning is dat particulieren gekoppeld worden aan een vaste huishoudelijke hulp. Particulieren kunnen aangeven aan welke eisen de hulp moet voldoen. Na een kennismaking kunnen de particulieren beslissen of ze gebruik willen maken van de diensten van de huishoudelijke hulp. De hulpen werken ‘wit’ via de regeling ‘dienstverlening aan huis’.

Huiscleaning is een initiatief van H-cleaning. H-cleaning biedt sinds 2004 verschillende oplossingen aan voor huishoudelijke hulp.