Winterverkoop - Van Mourik Weekend 12 en 13 november


Met dit jaar aandacht voor schilderijenrestauratie

MOOK, 20111027 -- Naast de verkoop van werken uit particulier bezit, wordt dit weekend ook aandacht besteed aan omgaan met kunst en het restaureren van schilderijen aan de hand van een voorbeeld uit de collectie.

Al voor de zomer zijn de eerste stukken aangemeld. Het betrof een aantal schilderijen van Dirk Ocker, de Plasmolense theosoof. Ook van Jacques van Mourik, Peter Job, diverse Coxen en de begin vorig jaar overleden Joop Uittenbogaard is al werk aangeboden.

Geen kosten
Werk dat niet past bij smaak of interieur, wordt in consignatie gegeven. Dat kan gratis, en desgewenst adviseert de Stichting ook over een reële vraagprijs.
Gedurende één kijk- en koopweekend wordt het werk aangeboden. Bij verkoop ontvangt de Stichting 15% van de verkoopprijs als donatie voor het aankoop- en restauratiefonds. Heeft het werk geen koper gevonden, dan kan de eigenaar het na afloop weer meenemen en heeft de actie hem niets gekost. 

Uit eigen regio en van elders
Wie werken heeft van schilders uit de Plasmolen (Van Mourik, Ocker, Deckers, Niehorster, Brouwers etc.), het Land van Cuijk (Sok, Andrea, Brokke, Noordhoek, Gregoor), Nijmegen (Lücker, Cornelder, Viegers etc.), Limburg (Eijck, Nicolas, Jonas) of Brabant (Kruyssen, Van de Braken) die in redelijke staat zijn, kan contact opnemen, liefst per mail (evt. op kantooruren 024-3584998). Ook kwaliteitsstukken van andere kunstenaars zijn uiteraard welkom.

Inbrengen van werk
Evenals voorgaande jaren kunnen werken ingebracht worden in het Gemeentehuis op vrijdag 11 en zaterdag 12 november, telkens van 10-11 uur. Op de website staat een formulier om uit te printen en zover mogelijk in te vullen; zo kan de wachttijd bij het inbrengen beperkt worden.

Expositiedagen
De expositie van (regio)kunst uit particulier bezit is te bezoeken: op zaterdag 12 en zondag 13 november van 12.00 tot 17.00 uur in het Gemeentehuis van Mook (Raadhuisplein 6).





Ingezonden persbericht