Stadsdeel Amsterdam Centrum

geopend

---

Stembus Amsterdamse Nieuwbouwprijs geopend

20 september 2011

De finalisten voor de vijfde editie van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs zijn bekend. Tot donderdag 27 oktober 2011, 12.00 uur kunnen alle Amsterdammers stemmen op hun favoriete nieuwbouwproject op nieuwbouwprijs.nl. In stadsdeel Centrum zijn twee projecten genomineerd: Touwenterrein en Het Funen - Verdana.

afbeelding flyer www.nieuwbouwprijs.nl De tien finalisten (per stadsdeel)


* Touwenterrein (Centrum)

* Het Funen - Verdana (Centrum)

* Fannius Scholtenbuurt - Blok AB11 en 17 (West)
* Het Facet (West)

* Kinkerbuurt - Complex 1005 Blok C2 (West)
* Amsterdam Symphony (Zuid)

* Stadslantaarns (Zuid)

* Ringdijk 11-13 (Oost)

* Haveneiland Oost Blok 56b (Oost)

* De Prinsendam (Noord)

In totaal deden 80 projecten en 6000 woningen mee die zijn opgeleverd tussen augustus 2009 en augustus 2010. Deze tien projecten werden genomineerd na een enquête onder de bewoners en een juryronde. Vanaf nu komt de top tien uitgebreid in beeld op AT5 en in Het Parool.

De Amsterdamse Nieuwbouwprijs wordt op 27 oktober uitgereikt aan de bewoners, opdrachtgever, architect en bouwer van het nieuwbouwproject met de meeste stemmen.

Vorig jaar ging de prijs naar Crystal Court in Buitenveldert. In 2009 won Haveneiland Oost Blok 51a op IJburg, in 2008 de Schutterstoren in Osdorp en in 2007 de Monnik, nieuwbouw midden op de Wallen.

De Amsterdamse Nieuwbouwprijs is een initiatief van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties, Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam, Bouwend Amsterdam, Het Parool en AT5.
---