Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Internet en sociale netwerken: een fact of life?

KennisCafé Almere op donderdag 27 oktober

Almere,19 oktober 2011- Doet u al aan 'Online impression management'? Wat heeft de industriële revolutie met de digitale revolutie te maken en waarom is marketing via sociale media in ons voordeel? Een paar vragen die aan bod komen tijdens het KennisCafé op donderdag 27 oktober. Plusbibliotheek Flevoland organiseert, in samenwerking met Windesheim Flevoland en de Open Universiteit, dan het zesde KennisCafé van dit jaar. Vanaf 19.45 uur zijn geïnteresseerden welkom in het Nieuwscafé in de nieuwe bibliotheek, Stadhuisplein 101. De toegang is gratis. Deze avond is het thema 'Internet en sociale netwerken'.

Internet en sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons leven. In korte tijd hebben sociale media als Twitter, Hyves, Facebook, YouTube, en LinkedIn een plaats gekregen in onze samenleving. Maar welke impact heeft dit op ons leven? Wat zijn sociale media? Hoe maakt marketing hier gebruik van? Maar ook de ontevredene, de terrorist en de demonstrant? En doen Henk, Ingrid, Ahmed en Fatima ook aan 'Online Impression Management'?

Alexander Schouten, universitair docent aan de Vrije Universiteit, gaat in op de invloed van sociale media op onze relaties met andere mensen. Adviseur sociale media en marketing Jan Posdijk legt ons uit hoe ondernemingen ons via de sociale media gevraagd en ongevraagd benaderen en tenslotte neemt Albert Benschop, 'cybersocioloog' bij de Universiteit van Amsterdam, ons mee naar de diepe krochten van cyberspace.

Ook deze avond neemt Peter van Schooten de rol van gastheer op zich. Met 'La musique d'Hélène et Eric', Franse chansons, Italiaanse volksmuziek en cajun als muzikale omlijsting van deze avond.

Fascinatie

Het KennisCafé is dé plek waar wetenschappers, onderzoekers, studenten en geïnteresseerde bezoekers elkaar ontmoete en met elkaar in gesprek en debat te gaan. Bezoekers kunnen in het KennisCafé de fascinatie van wetenschap beleven, vragen stellen, kennis opdoen, wetenschappers aan de tand voelen en een mening vormen. Kijk voor een verslag van de vorige kenniscafés op www.kenniscafealmere.nl.

De activiteiten van Plusbibliotheek Flevoland zijn mogelijk door financiële steun van de provincie Flevoland.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht