Ingezonden persbericht


Persbericht

Onderwerp: Officiële opening eerste showcase van Buurtflirt een feit.

Datum: 17 t/m 28 oktober

Waar: Buurtflirt op de Nieuwe Binnenweg 383 Toegangsprijs: gratis

Website: www.buurtflirt.nl Info: info@buurtflirt.nl of 0627081959

image.jpeg

Gloednieuw initiatief Buurtflirt nu officieel geopend!

Buurtflirt heeft intussen haar intrek genomen aan de Nieuwe Binnenweg 383. Een leegstaand pand aan een levendige Rotterdamse straat. Van 17 tot en met 28 oktober zoekt Buurtflirt contact met bewoners, ondernemers en creatieven uit de omgeving. Het pand is tijdelijk omgetoverd tot buurtexpo voor lokale ondernemers en creatievellingen. Donderdag 20 oktober is deze allereerste showcase officieel geopend onder begeleiding van een DJ, voordracht van een dichter en een spontaan muziekoptreden. De hapjes en drankjes waren allemaal afkomstig van lokale ondernemers die natuurlijk ook allemaal uitgenodigd waren om samen met kunstenaars, relaties en buurtbewoners dit pop-up initiatief officieel te openen.

Buurtexpo- Gedurende twee weken biedt Buurtflirt expositieruimte (meer dan 100 m2) aan lokale creatievelingen en ondernemers in haar tijdelijk pand aan de Nieuwe Binnenweg 383.Het werk is afkomstig van uiteenlopende kunstenaars; van meubelmaker tot videokunstenaar en alles ertussenin. Het enige vereiste is dat de kunstenaar woont in de directe omgeving van de locatie. De buurtexpositie is gratis toegankelijk voor iedereen en alle werken en objecten zijn niet alleen te bezichtigen maar natuurlijk ook te koop! Verder kan iedereen bij ons binnenlopen voor een kopje koffie of thee, babbeltje of wifi werkplek! Openingstijden: maandag t/m zondag 10.00 - 18.00 uur

Flirten met de buren- Buiten de openingstijden van de buurtexpo is er ruimte voor informeel buurten met wijkbewoners, lokale ondernemers, creatievelingen en belangstellenden. Onder de naam 'Flirten met de buren' wordt tweemaal een borrel georganiseerd. Deze borrels vinden plaats op donderdag 20 en 27 oktober. De borrel op 20 oktober was de officiële openingsborrel gericht op lokale ondernemers, wijkbewoners, creatievelingen en overig geïnteresseerden. De borrel op 27 oktober is naast deze doelgroep ook gericht op gesprek- en samenwerkingspartners, opdrachtgevers, fondsen, sponsoren en pers en sluit aan op ons symposium. Datum: 20 en 27 oktober 2011 Tijd: 17.00 - 20.00 uur

Symposium #ruimtevoorverbinding- Dan Thompson, oa een van de iniators van de #riotcleanup na de rellen in Groot-Brittannië is gastspreker op het symposium: #ruimte voor verbinding. Specht in de stad organiseert dit symposium in samenwerking met Buurtflirt op 27 oktober 2011. Tijdens dit symposium zal Dan Thompson ons meer over zijn werk vertellen en gaat hij het gesprek aan met deelnemers en gasten. Verder zullen er diverse presentaties over strategieën voor 'duurzame tijdelijkheid' plaatsvinden (zoals ook Buurtflirt is). Aanmelding voor het symposium via www.buurtflirt.nl. Donderdag 27 oktober tussen 14:00-17:00 met aansluitend een borrel.

Buurtflirt- Buurtflirt zet zich in als sociale makelaar in wijken en buurten ter verbetering van de leefomgeving en ter stimulering van de wijkeconomie. Vanwege het directe en open contact met diverse doelgroepen kunnen de projecten van Buurtflirt worden ingezet voor sociologisch onderzoek op wijk- en stadsniveau. Hierbinnen fungeert Buurtflirt als schakel tussen (deel)gemeente en wijkbewoners, tussen culturele instelling en publiek. Mogelijke thema's zijn leefbaarheid, de stedelijke beleving en kunst & cultuur in de stad/wijk. In oktober presenteert Buurtflirt zich aan het grote publiek en wordt er in een tijdelijk kantoor hard aan de plannen voor 2012 gewerkt. Vanaf begin 2012 zal Buurtflirt haar activiteiten voortzetten in (tijdelijke) flirtlocaties in verschillende wijken en buurten in Rotterdam.

Makers- Buurtflirt is een initiatief van Marieke Bergsma, Janneke van Dijk, Nachet Louchahi en Aletta Oterdoom. Vier kunstsociologen die allen werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer binnen de culturele sector. Met elk hun eigen expertise gebied zorgen zij als sociale makelaars voor een frisse wind in Rotterdam.