Ingezonden persbericht



Deventer, 24 oktober 2011

Jan Coppes neemt afscheid bij Witteveen+Bos

Op 27 oktober 2011 neemt ir. J. G. A. (Jan) Coppes na een dienstverband van ruim 35 jaar afscheid van Witteveen+Bos. Jan Coppes (1948) gaat met pensioen, maar zal als zelfstandig adviseur en als commissaris actief blijven op zijn vakgebied waterbeheer.

Jan Coppes kwam in 1976 in dienst bij het Deventer ingenieursbureau en groeide snel door tot projectleider en afdelingshoofd Bodem en Water. Vanaf 1987 tot en met 2003 was Coppes directeur bij Witteveen+Bos en onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de internationale activiteiten. Na zijn terugtreden als directielid werkte Coppes nog acht jaar als senioradviseur bij Witteveen+Bos. Een van zijn nevenfuncties in die tijd was het voorzitterschap van de ONRI (nu NLingenieurs), de brancheorganisatie van advies- en ingenieursbureaus. Daarnaast was hij bestuurslid van VNO-NCW en het waterschap Veluwe.

Coppes is tijdens zijn loopbaan betrokken geweest bij groot aantal projecten in binnen- en buitenland op het gebied van waterbouw, landaanwinning en milieueffectrapportage. Hij was vaak de aanjager tot vernieuwing. Zo werkte hij midden jaren zeventig aan de eerste milieueffectrapportage in Nederland. Als directielid bij Witteveen+Bos was hij begin jaren negentig mede-initiator van de medewerkersparticipatie bij Witteveen+Bos.

Ook was Coppes in 2003 intensief betrokken bij de oprichting van SEEN, het Strategic European Expertise Netwerk van vier internationale ingenieursbureaus. Naast Witteveen+Bos zijn hierin het Franse Sogreah, het Deense NIRAS en het Zweedse Tyréns vertegenwoordigd. In dit netwerk wordt volop gebruik gemaakt van elkaars expertise.

--------------------------------