Gemeente Lingewaal


Agenda Gemeenteraad 27 oktober 2011

Op donderdag 27 oktober 2011 vergadert de gemeenteraad van Lingewaal om 20.00 uur in het gemeentehuis in Asperen. De raadsvergadering is openbaar. U bent van harte welkom om deze vergadering op de publieke tribune bij te wonen.

Tijdens de vergadering worden de volgende punten behandeld:

Toekomst peuterwerk Lingewaal
Om de opvangvoorziening voor peuters in Lingewaal te behouden wordt voor de reorganisatie van de Stichting Peuterwerk Lingewaal een bijdrage gevraagd van maximaal ⬠185.000,-.

Nadere invulling van de beleidsterreinen muziekbeoefening, bibliotheekvoorziening en sportwerk
De raad wordt gevraagd een basisvoorwaarde te definiëren voor leesbevordering en de lokale sport- en muziekbeoefening om vervolgens het college opdracht te geven om de nadere invulling in 2015 gerealiseerd te hebben.

Evaluatie en aanpassing systeem uitgifte bouwgrond Om de uitgifte van koopwoningen aan de vrije markt over te laten wordt de raad gevraagd het systeem van uitgifte van bouwgrond aan te passen.

Rapport lokale rekenkamercommissie âVinger aan de polsâ In het rapport âVinger aan de polsâ wordt op bladzijde 36 een vijftal aanbevelingen aan de raad gedaan. Mede aan de hand van deze aanbevelingen wordt de raad gevraagd zich uit te spreken over het rapport.

Programmabegroting 2012 en meerjarenraming 2013-2015 Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Gelderland-Zuid
De raad wordt gevraagd om vooralsnog niet in te stemmen met de programmabegroting 2012 en de meerjarenbegroting 2013-2015 van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

Benoemen voorzitter lokale rekenkamercommissie
De raad wordt voorgesteld om de heer Carlo van Dijk te benoemen tot voorzitter van de lokale rekenkamercommissie onder dezelfde condities als de afgelopen periode.

Benoemen van accountant
De raad benoemt de accountant. U wordt voorgesteld om Deloitte accountants BV de accountantscontrole te laten verzorgen in de komende jaren 2011-2015.

De volledige agenda en stukken liggen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis en zijn terug te vinden op www.lingewaal.nl onder Politiek en Organisatie, Bestuurlijke informatie.

Spreekrecht
Wanneer u gebruik wilt maken van het spreekrecht, dan kunt u dit tot aan de vergaderdag tot uiterlijk 16.00 uur kenbaar maken. U kunt zich dan aanmelden bij de raadsgriffier dhr. H.H. Dame via tel. (0345) 634 089 of e-mail h.dame@lingewaal.nl.

Radio-uitzending
De raadsvergadering is rechtstreeks te beluisteren via Radio Lingewaal via de ether op 107,6 MHz en via de kabel op 93,1 MHz. De bijeenkomst is ook te beluisteren via de audio van de Kabelkrant LekwaalTV (kanaal 64+) en via www.lingewaalfm.nl.
Â