Ingezonden persbericht

SNS Bank voldoet aan nieuwe EBA minimum solvabiliteitseis

Utrecht, 27 oktober 2011

Vandaag heeft de European Banking Authority (EBA) bekendgemaakt dat voor Europese banken een minimumeis van 9% gaat gelden voor hun core Tier 1 ratio's, overeenkomstig de (huidige) definitie van de EBA, na herwaardering van aangehouden overheidsobligaties tegen marktprijzen.

Op basis van de voorlopige inzichten van de EBA zoals gepubliceerd in het persbericht van de EBA voldoet SNS Bank NV (SNS Bank) aan deze minimumeis van een 9% core Tier 1 ratio.

SNS Bank zal doorgaan met haar beleid gericht op verdere versterking van de core Tier 1 ratio.

SNS REAAL publiceert haar trading update voor het derde kwartaal op 10 november 2011.

Over SNS REAAL

SNS REAAL is een innovatieve dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren die zich vooral richt op de Nederlandse retailmarkt, inclusief het mkb. Het aanbod bestaat uit drie kernproductgroepen: hypotheken en vastgoedfinanciering, sparen en beleggen, en verzekeren. Vanuit een lange traditie voelt SNS REAAL zich verbonden met de Nederlandse samenleving. Met een balanstotaal van bijna ¤ 131 miiljard (ultimo juni 2011) is SNS REAAL een van de grote bankverzekeraars in Nederland. De onderneming heeft ongeveer 7.000 medewerkers (fte's) en heeft haar hoofdkantoor in Utrecht.

Disclaimer

Dit persbericht bevat uitsluitend feitelijke informatie en dient niet te worden opgevat als een opinie of aanbeveling met betrekking tot de koop of verkoop van aandelen of andere effecten die zijn uitgegeven door SNS REAAL N.V. Dit persbericht bevat geen waardeoordeel of voorspelling met betrekking tot de financiële resultaten van SNS REAAL N.V.