Ingezonden persbericht


PERSBERICHT (-) cross-over dansgezelschap ISH

ISH presenteert: MONTEVERDISH - a hiphop breakdance opera Première: 8 oktober 2011. Locatie: Theater De Meervaart in Amsterdam. Uitmarkt: 27 augustus 2011 - 19.00h. Locatie: RTV-NH podium Museumplein in Amsterdam.

Wie zegt dat hiphop en opera niet samengaan?! ISH laat in MonteverdISH - a hiphop breakdance opera zien dat het kan! In deze ultieme cross-over productie smelten breakdance en hiphop samen met opera en klassieke muziek. ISH en VocaalLAB transformeren, in samenwerking met Perquisite, de opera l'Incoronazione di Poppea van de componist Monteverdi tot een eigen, unieke voorstelling. Dit is het heftige verhaal waarin het streven naar macht samenvalt met de kracht van de liefde.

Marco Gerris: 'In MonteverdISH wordt het verhaal verteld over macht en liefde van de Romeinse keizer Nero en zijn maîtresse Poppea. Met hiphop, breakdance, opera, beats en klassieke muziek laten we zien wat het streven naar macht en geld doet met het karakter van mensen. Het zorgt er voor dat je bijna niemand meer kan vertrouwen...'

Het is actueel en het gaat iedereen direct of indirect aan; hebzucht en machtswellust. De wereldwijde crisis is direct terug te voeren op deze menselijke zwakheden. De vraag die opdoemt is of de zucht naar macht niet beter vervangen kan worden door het streven naar geluk.

Marco Gerris (artistiek leider ISH) maakte met zijn cross-over dansgezelschap ISH het vorige theaterseizoen de voorstellingen HerculISH en STORMISH - Who the f*** ISHakespeare?. Ook maakte hij de dansfilm Hyperscape. Daarnaast neemt Marco ook dit jaar weer plaats in de jury van het populaire RTL-televisieprogramma So You Think You Can Dance (vanaf augustus op televisie).

Arnout Lems & Romain Bischoff (VocaalLAB) - Arnout Lems legt zich toe op opera en hedendaags muziektheater. Romain Bischoff is directeur/artistiek leider van VocaalLAB. VocaalLAB bracht dit jaar onder andere tijdens Holland Festival 2011 de kameropera The Cricket Recovers van Richard Ayres, in een regie van Pierre Audi.

Perquisite (1982) is vooral bekend als de componerende / producerende helft van het voormalige duo Pete Philly & Perquisite. Met hun eigenzinnige mix van hiphop, soul & jazz behaalden ze grote successen in binnen- en buitenland. Perquisite werkt de laatste jaren als zelfstandig componist/producer.


· Première: 8 oktober 2011. Locatie: De Meervaart - Amsterdam.
· Uitmarkt: 27 augustus 2011 - 19.00h op het RTV-NH podium Museumplein (live uitgezonden op RTV-NH). voorstellingen.

CAST/CREATIVES: Regie: Marco Gerris & Arnout Lems. Muzikale leiding: Arnout Lems & Romain Bischoff. Compositie: Claudio Monteverdi & Perquisite. Regie-assistent: Dunya Khayame. MONTEVERDISH - a hiphop breakdance opera is een co-productie van ISH/Stichting Balls en VocaalLAB.

Deze meesterlijke voorstelling van ISH (ism VocaalLAB) beantwoordde in 1 keer al mijn dromen. De taal van deze tijd, het ritme van deze tijd. (Anthony Heidweiller - artistiek directeur Yo! Opera)