Ingezonden persbericht


Persbericht

Zoetermeer, 18 september 2011

Moorddadige klassieker komt tot leven in Zoetermeer

Harlekijn brengt de innerlijke strijd tussen Dr. Jekyll & Mr. Hyde op de planken

Productiehuis Harlekijn - Talent Scouting & Theatrical Productions heeft onlangs aangekondigd van 27 oktober tot en met 5 november 2011 de internationale musicalhit Jekyll & Hyde The Musical in Zoetermeer te produceren. Niemand minder dan Jasper Taconis bekend van zijn rollen in onder andere Five Guys namens Moe en Chicago onderbreekt zijn verblijf in Aruba om in de huid van Dr. Henry Jekyll en zijn alter ego Mr. Edward Hyde te kruipen. De musical is exclusief te zien tijdens de derde editie van het Thrillerfestival Zoetermeer in het Theater van het Erasmus College in Zoetermeer.

Jekyll & Hyde The Musical is gebaseerd op het klassieke verhaal van Robert Louis Stevenson waarin de onvermijdbare innerlijke strijd tussen goed en kwaad centraal staat. Dr. Henry Jekyll, een briljante jonge dokter en wetenschapper, richt zijn onderzoek op de onverklaarbare geestesziekte van zijn vader. Dr. Jekyll is ervan overtuigd dat hij deze gekwelde ziel kan bevrijden wanneer hij in staat is het goede en het kwade in de mens te scheiden en stelt dit als zijn levensdoel. Hij besluit zichzelf als proefpersoon te gebruiken en wekt hiermee zijn onheilspellende alter ego Mr. Edward Hyde tot leven. Hiermee wordt de lijn tussen goed en kwaad doorbroken en verandert het ogenschijnlijk verdraagzame Londen in een wereld vol terreur, waarin alleen de dood nog uitkomst kan bieden.

De getalenteerde cast van Jekyll & Hyde The Musical wordt aangevoerd door Jasper Taconis en wordt onder andere gevormd door studenten van de Dutch Academy of Performing Arts (DAPA). Tijdens het Zoetermeerse Thrillerfestival staan zij meerdere avonden op de planken om deze moorddadige klassieker op geheel nieuwe wijze neer te zetten. Van 27 oktober tot en met 5 november 2011 kan het publiek sidderen bij deze zinnenprikkelende productie, uitgevoerd met live orkest, in de Theaterzaal van het Erasmus College in Zoetermeer. Op de website www.jekyll-hyde.nl staat meer informatie over de voorstelling weergegeven. Hier kan het publiek ook terecht voor het bestellen van kaarten, als zij tenminste durven,...

Noot voor de redactie; (

Ingezonden persbericht