Ingezonden persbericht


Persbericht Leiden Marketing

Leiden, 27 september 2011

Ontdek de kennis die Leiden rijk is, tijdens Kennisfestival Leiden

Van 27 t/m 30 oktober vindt het Kennisfestival Leiden plaats. Tijdens het Kennisfestival staat Leiden vier dagen lang in het teken van kennis. De stad wil het publiek de schat aan kennis die Leiden rijk is, laten zien. Verschillende organisaties zorgen daarom voor een leerzaam en inspirerend programma, geschikt voor jong en oud, met als thema Actie - Reactie.

Al eeuwenlang is Leiden een belangrijke stad als het gaat om kennis en wetenschap. Tijdens het Kennisfestival bestaat de mogelijkheid deze rijke kennis te ontdekken. Het thema luidt Actie -Reactie.

Deelnemers zijn onder andere de Universiteit Leiden, Hogeschool Leiden en andere kennis- en onderwijsinstellingen, zoals bedrijven die gespecialiseerd zijn in wetenschappelijk onderzoek of de biotechnologie. Ook de Leidse musea doen mee met een afwisselende programmering.

Een greep uit het programma van dag tot dag.

Het festival gaat op donderdagavond spetterend van start met de Hiphop University. Tijdens deze avond staan de vijf elementen van Hiphop centraal, belicht door hiphoppers en wetenschappers. Op vrijdag maken kinderen hun eigen persoonlijke DNA-ketting bij Hogeschool Leiden.

Op zaterdag 29 oktober staat het Scheltema Complex geheel in het teken van angst tijdens de Fear Factory. Er zijn lezingen over vliegangst en faalangst bij pubers, over angst in kunst en literatuur, maar ook over hersenactiviteit, stress, dwangneuroses en meditatie. Voor kinderen is er een speciaal kinderprogramma.

In verschillende Leidse musea kan wetenschap live ervaren worden. Ontmoet kunstenares Jalila Essaidi in Naturalis en vraag haar alles over haar project om kogelwerende huid te ontwikkelen. Kijk mee over de schouder van museumrestaurator Renske Dooijes. Zij vertelt over haar werk en geeft demonstraties. 's Avonds test je je kennis van wetenschap, historie, kunst, cultuur en actualiteit tijdens de finale van de KennisPub(lieks) Quiz Leiden.

Op zondag vindt er in alle Leidse musea een speciale editie van de MuseumJeugdUniversiteit plaats. Tijdens deze speciale colleges voor kinderen van 8 t/m 12 jaar leren zij van alles over bacteriën, vleesetende planten en spinnen.

30 oktober is het ook Wetenschapsdag. Bezoek een laboratorium op het Leiden Bio Science Park en hoor van de bedrijven meer over hun innovatieve onderzoek naar nieuwe medicijnen, vaccins en medische technieken. Of ga naar de wetenschapsmarkt van het LUMC waar meer dan twintig afdelingen zich presenteren. Daarnaast geven professoren uiteenlopende colleges en is het Anatomisch Museum te bezoeken. In het Kamerlingh Onnes Gebouw presenteren bekende en minder bekende opleidingen van de Universiteit Leiden zich op verrassende wijze.

Kom dus naar het Kennisfestival Leiden en geniet van het veelzijdige programma! Het volledige programma is te vinden op www.leiden.nl.

Noot voor de redactie.