Ingezonden persbericht


Nog nooit zo veel activiteiten op beurs Hobby & Vrije tijd

Leeuwarden 17 oktober - van 27 t/m 30 oktober vindt de 30e editie van Hobby & Vrije tijd in het WTC Expo in Leeuwarden plaats. Nog nooit zijn er zoveel verschillende activiteiten geweest op de beurs als dit jaar met de jubileumeditie. Nieuw dit jaar is de huisdierkeuring voor kinderen, het grote workshopplein met meer dan dertig verschillende workshops en een paintballhal. Op zondag vindt voor de 2e keer de 'sterkste man van Friesland' verkiezing plaats.

Meer dan 30 workshops in de creatieve hal
De creatieveling is met de ruim 30 workshops op zijn plek dit jaar. Op het speciale workshopplein kan men aanschuiven bij o.a. een workshop cupcakes maken, sieraden maken van fietsbanden, glasmozaïeken, bloemschikken, creapop, powertex, encaustic art, airbrush, scrapbooken, schilderen en glaskralen branden.

Gratis taxatie van schilderijen, curiosa en kunstobjecten Net als ieder jaar zijn verzamelaars van curiosa weer ruim vertegenwoordigd op de beurs. Maar voor het eerst kunnen er ook daadwerkelijk objecten ingebracht worden door het publiek en getaxeerd en zelfs geveild worden. De veiling vindt plaats op zaterdag 29 oktober en wordt georganiseerd door Het Ald Fryslân Veilinghuis. De objecten kunnen op vrijdag 28 oktober tussen 13.00 en 22.00 uur en/of zaterdag 29 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur worden ingebracht.

Modelbouw innoveert
Traditiegetrouw zijn vele modelbouwverenigingen aanwezig op de beurs. Dat deze hobbyisten meegaan met hun tijd is dit jaar beter dan ooit te zien op de beurs. Er wordt één grote modelbouwwereld gecreëerd met treinen, schepen, kermisattracties, zweefvliegtuigen, helikopters en nog veel meer. Voor het eerst te zien dit jaar zijn de grote achtbanen en kermisattracties van Dutch Details.

Plant & dier
Nieuw dit jaar is de speciaal aangelegde orchideeëntuin met vlinders waar de meest bijzondere soorten te bewonderen zijn. Daarnaast vinden er keuringen plaats voor raskonijnen, sierduiven en volièrevogels.

Volop kinderactiviteiten op de beurs
Op de beurs die gratis toegankelijk is voor kinderen t/m 12 jaar zijn ook volop activiteiten voor kinderen. Zo is er een show van Jeugdcircus Saranti, zijn er steltenlopers, kun je je laten schminken, is er een kleurwedstrijd, spelletjes, kun je taartjes bakken, knutselen en op zaterdag je huisdier laten keuren door echte keurmeesters. Bij de modelbouw kun je een speciaal mini-rijbewijs halen in de categorie: varen, vliegen en rijden.