Ingezonden persbericht


Utrecht, 25 oktober 2011

Daar ga ik weer!
Herken je stresstype

Weet wat je valkuilen zijn en voorkom stress

Daar ga ik weer!
Carien Karsten
ISBN 978 90 215 5032 9
Prijs: ¤ 19,95

Verschijningsdatum:
27 oktober 2011
Een beetje spanning is goed voor je. Je presteert beter, bent alert en het zet je aan tot actie. Maar als die gezonde spanning omslaat in (langdurige) stress, wordt het een ander verhaal. Het zijn meestal dezelfde situaties die steeds weer tot stress leiden. Wie zijn valkuilen leert herkennen kan stress voorkomen. Daar ga ik weer! van Carien Karsten is hiertoe dé handleiding.

Van stress naar balans

* Geen 'nee' kunnen zeggen tegen je baas die je vraagt wat van een zieke collega over te nemen, terwijl je zelf al tot over je oren in het werk zit;
* Alles willen combineren en uiteindelijk nergens meer aan toe komen: werk, kinderen, relatie, vriendschap, sport...;

Herkenbaar, of niet? Situaties of personen waar je stress van krijgt verander je niet, maar wel de manier waarop je ermee omgaat! Met behulp van de stresstest in Daar ga ik weer! ontdek je welk stresstype jij bent: turbo, crash/diesel, hooggevoelig of bore-out/kluizenaar. Je leert je valkuilen te herkennen, zodat je er op tijd op in kunt spelen en stress kunt voorkomen.

De auteur maakt gebruik van Heart Assisted Therapie (HAT). Dit is een innovatieve psychotherapie, die bestaande therapievormen aanvult. De hartademhaling bevordert de hartcoherentie. Een niet coherent hartritme door stresshormonen kan het hart opjagen en leiden tot uitputting. HAT heeft het voordeel dat je het zelf kunt toepassen, zonder hulp van een therapeut. Blokkerende patronen, ontregelende emoties, angsten, pijn en dwangmatig gedrag kun je via hartademhaling bestrijden.

Met behulp van de mindmaps in dit boek krijg je een helder beeld van hoe je aan de slag kan. Met de tips en aanwijzingen kun je meer 'mindful' in het leven te staan.

Carien Karsten is psychotherapeut, managementcoach en auteur van diverse boeken, waaronder Omgaan met je burnout, Afkicken voor shopaholics en Uit je burnout.

Noot voor de redactie (