Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Oktoberfeest zes dagen drukbezocht

Sittard-Geleen, 27 oktober 2011 ­ Gisteren is de zevende editie van het zesdaagse okttoberfeest in Sittard met een spetterend vuurwerk en een optreden van Heino geindigd. Het feest verliep goed en werd mede door het fantastische herfstweer alle dagen drukbezocht. De drie feestpaviljoens waren alle dagen zo goed als uitverkocht.

Zowel de optredens in de tenten als de kermis in de stad trok veel publiek. De combinatie van 60 kermisattracties en evenveel live-acts in drie tenten is daarmee een succes gebleken. Wethouder evenementen Yvonne Baetens blikt tevreden terug en is zeer te spreken over de gemoedelijke sfeer die het volksfeest kenmerkte. 'Het was prachtig om zoveel oktoberfeest-liefhebbers samen te zien genieten.'

Beierse klederdracht was niet verplicht tijdens het oktoberfeest, maar bleek wel erg geliefd onder de bezoekers. Naar het oktoberfeest kwamen talloze mannen en vrouwen in lederhose en dirndl's. Zij, en alle overige feestgangers, werden van een drankje voorzien, door de vele vrijwilligers die zich zes dagen lang voor de oktoberfeesten hebben ingezet.


---




Gemeente Sittard-Geleen