Ingezonden persbericht


Wandel in de voetstappen van de Romeinen

Thermenmuseum biedt cultuurhistorische wandeling

Tijdens de wandeling ŽVan Vicus naar VillaŽ leert u vele wetenswaardigheden over de Romeinse tijd in deze omgeving. De tocht leidt u onder meer langs Romeinse grafvelden en over de Romeinse weg tot aan de vindplaats van de Romeinse villa van Voerendaal. De wandeling is samengesteld in het kader van de internationale expositie "Er was eens een Romeinse weg". De wandeling is voor E 1,- verkrijgbaar bij de kassa van het Thermenmuseum en is op eigen gelegenheid te lopen of te fietsen.

Start- en eindpunt wandeling

De wandeling: ŽVan Vicus naar VillaŽ heeft als startpunt het Thermenmuseum Heerlen en u bepaalt zelf uw eindpunt: treinstation Voerendaal (totale wandelroute 12 km; u kunt hier de trein nemen naar Heerlen) of Thermenmuseum Heerlen (totale wandelroute 17 km).

Expositie "Er was eens een Romeinse weg"

De wandeling is samengesteld in het kader van de internationale tentoonstelling "Er was eens een Romeinse weg". Deze expositie vertelt over reizen door het noorden van het Romeinse Rijk. In de tentoonstelling zijn voorwerpen te zien van maar liefst 19 musea, afkomstig uit vijf Europese landen. Hieronder bevinden zich Romeinse topstukken uit onder meer Xanten, Trier, Parijs en Keulen. De tentoonstelling is te zien in het Thermenmuseum Heerlen tot en met 31 maart 2012.